, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Online: SaaS virksomhed med vision om at blive den førende online platform for træning, udvikling og motivation af sælgere i detailbranchen. – SPRINGBOARD®

  • 25 Nov 2020
  • 09:00 - 11:30
  • CONNECT Denmark, kl 9:00 til 11:30 pa online, mødeplatform
  • 15

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 12. november 2020
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 12. november 2020

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Intro til SPRINGBOARD®:

Som sælger i en butik er du ofte uvidende omkring dele af sortimentet, hvorfor man ofte ender med at anbefale produkter ud fra egen erfaring eller interesse og ikke nødvendigvis den bedste løsning for kunden.

Virksomheden har skabt en e-læringsplatform, som motiverer sælgere til at lære mere om produkterne de sælger, samtidig med at det er let for leverandører at organisere og levere materiale.


Punkter til sparring

- Forretningsmodel – Freemium version eller ej?

- Go-to-market strategi – Fokuseret eller spredehagl?

- Kapitalrejsning – Hvordan, hvor meget og hvornår?


Branche: App, Software/SaaS

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: Nordjylland


Kompetencer til panelet

Afsætning & Distributionskanaler

Automatisering

B2B

Bestyrelsesarbejde

Digitalisering

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

It & Systemudvikling

Konceptudvikling

Markedsanalyse

Online marketing

Prissætning

Salg

Strategi og vækstplaner


______________________________________________


SaaS virksomhed med vision om at blive den førende online platform for træning, udvikling og motivation af sælgere i detailbranchen.

Virksomheden har lanceret version 1.0 af sin e-læringsplatform med en detailkæde som startkunde, hvor de når ud til +100 butikker med tilsammen +400 brugerprofiler. Virksomheden har 5 af kædens top-leverandører som betalende kunder og dækker over 17 brands i butikkernes sortiment. Der er på den første måned gennemført +2000 kurser og brugt +300 timer på platformen.

Virksomhedens produkt er altså gennemtestet og parat til at skalere til nye leverandører og butikskæder i samme og nye brancher. Virksomhedens største udfordringer i forhold til skaleringen, som de ønsker panelets sparring omkring, er deres forretningsmodel (omsætningskanaler, prissætning), go-to-market strategi (markedsudvælgelse, markedsførings- og salgsaktiviteter ) og kapitalrejsning (timing, størrelse).

Teamet består af 3 co-foundere. Virksomhedens CEO har en HD i Organisation & Ledelse samt +5 års ledererfaring fra en detailkæde i Danmark og en techvirksomhed i London. Virksomhedens CMO har en bachelor i Erhvervsøkonomi og har desuden +6 års erfaring som sælger fra en detailkæde i Danmark og en techvirksomhed i London. Virksomhedens CTO har +10 års erfaring som software udvikler og er specialiseret i web aplikationer, med erfaring fra store danske samt udenlandske virksomheder.

Spørgsmål til panelet

Hvordan skal virksomhedens fremtidige forretningsmodel se ud?

- Skal de anvende en freemium/premium model for at maximere volumen af brugere og tjene penge på opgraderinger til butikskæde/leverandør? Skal de tjene penge på reklamer? Eller salg af data?

Hvordan skal virksomheden udbrede deres løsning til relevante brancher i detailhandlen?

- Skal de fokusere på at få succes i én branche ad gangen? Eller skal de sprede deres løsning ud til alle relevante brancher fra start og dermed øge deres markedsandel hurtigere?

Hvad kræver det finansielt at skalere en tech-startup som denne?

- Hvornår er virksomheden klar til at skalere med en investor? Hvordan ser den ideelle investor-profil ud? Hvor meget kapital skal der rejses?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software