, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

ONLINE: To-sidet platform gør op med køb-og-smid-væk-samfundet – forbinder forbrugere med reparatører – Pitch-SPRINGBOARD

  • 30 Mar 2021
  • 14:30 - 16:00
  • Atea, kl 14:30 til 16:00 pa online, mødeplatform
  • 13

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: 22. marts 2021
  • Sidste tilmeldingsfrist er: 22. marts 2021

Registration is closed


Introduktion til Pitch-SPRINGBOARD

Virksomheden ønsker at gøre op med køb-og-smid-væk-samfundet, ved at gøre det nemmere for forbrugere at reparere deres ødelagte produkter. Det sker via deres platform, hvor forbrugeren kan oprette en reparation. Herefter går de tilknyttede reparatører ind og byder på, hvad de kan løse opgaven for. Til sidst har forbrugeren et overblik over deres muligheder, og kan træffe en beslutning ud fra det.

Punkter til sparring

1.Gearing af platform

2.Marketing & kommunikation

3.Finansiering


Branche: Internet

Udviklingsstadie: Proof-of-Concept

Region: Hovedstaden


Kompetencer til panelet

B2B

B2C

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Kommunikation

Marketing & Branding

Partnerskaber

SDG – verdensmål 

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

De fleste kender det nok. Deres højtalere, kaffemaskine, eller KitchenAid er gået i stykker. Det er ikke muligt at finde en reparatør til det, ellers finder man én med et for dyrt diagnosticeringsgebyr. Samtidig er de reparatører, der kan fikse de ting ikke særligt synlige. Det gør at udbud og efterspørgsel ikke kan mødes, og det potentielle marked forbliver uforløst.

Virksomheden gør det nemmere for kunderne at finde de rigtige reparatører til deres ødelagte produkter, ved at samle alle reparatørerne ét sted. Derudover er der private reparatører tilknyttet, som kunden normalt ikke ville have adgang til, som ofte også kan reparere lidt mere specielle produkter.

Vírksomheden tjener penge, ved at tage 15 % af reparationens pris fra reparatørernes side, når de får en kunde. No-cure-no-pay.

Early adopters af konceptet er især folk med et bæredygtigt mindset. Dog opererer virksomheden på et massemarked. Alle kan i princippet have ødelagte produkter. I København, Århus og Odense bliver der samlet set repareret omkring 855.000 produkter årligt, i Europa er det 94.500.000. Det alene er et marked virksomheden er ved at tage andel i. Dog stræbes der efter at nå, det marked der endnu er uberørt. Folk tænker mere og mere på miljøet, og reparationer er et stigende marked, ligesom man ser inden for køb og salg af brugte produkter. 90% af alle danskere ønsker at reparere deres ødelagte produkter, men gør det ikke fordi de synes det er for dyrt eller besværligt. Det ses samtidig at hjemmesiden bliver brugt til at reparere produkter, kunderne ellers ikke ved hvor de kan få repareret. 25% af alle reparationerne på hjemmesiden er under denne betegnelse. Virksomheden vil skalere med fokus på metropoler. Først i Danmark, så Sverige og dernæst resten af Europa.

Der er 2 store trusler, når det kommer til at nå dette marked. Det første værende køb-og-smid-væk-samfundet. Her skal der ændres en tankegang og folk skal overbevises om at reparationer kan svare sig. Det andet er risikoen for kopiering. Skulle en større virksomhed, med flere ressourcer vælge at kopiere virksomheden, vil de have stor mulighed for at få mere eksponering. Derfor er det vigtigt at virksomheden får en konkurrencefordel. Her vil de bygge et godt forhold til deres unikke reparatører. Det er en stor konkurrencefordel. De er nemlig tidskrævende og svære at få fat på. Virksomheden har allerede en del tilknyttet og gør meget ud af at udvikle platformen sammen med dem.

Kerneteamet består af A og B. A er teknisk ansvarlig og har tidligere erfaringer fra andre startups. B er founder og arbejder hovedsageligt med strategi og konceptudvikling. Derudover er der løbende praktikanter i teamet.

Virksomheden har ikke selv økonomiske ressourcer til rådighed, og finder det derfor yderst relevant at finde en investor eller alternativ måde at skaffe kapital på.

Indtil videre er der fundet problem - solution fit, været ca. 500 oprettede reparationer og har 100 tilknyttede reparatører.

Virksomheden er et sted lige nu, hvor det er meget svært at udvikle og vækste, uden en kapitalindsprøjtning. Derfor er det finansielle i enormt stort fokus. Foruden dette arbejdes der meget på markedsføringsstrategier og at kigge på eventuelle partnerskaber, der på alternativ vis kan hjælpe virksomheden med komme længere ud, uden et allokeret markedsføringsbudget.

Spørgsmål til panelet

1.Hvordan gearer vi platformen, herunder diskussion af strategiske partnerskaber, hvem er den primære interessent, mv.?

2.Hvordan sikrer vi at kendskabet til platformen øges, herunder diskussion af kommunikationsstrategi og marketingindsatser?

3.Hvordan sikrer vi en position hvor vi bliver relevante for potentielle investorer, samt diskussion af hvem vores relevante investorer og finansieringskilder vil være?

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software