, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

FYSISK: SaaS løsning skaber on-location formidling til besøgende og hjælper museer med at styrke deres digitale profil. Sparring på forretningsmodel og vækst, KBH – SPRINGBOARD®

  • 03 Nov 2021
  • 14:00 - 17:00
  • Atea, kl 14:00 til 17:00 pa Lautrupvang 6, 2750 Ballerup
  • 15

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: 27. oktober 2021
  • Sidste tilmeldingsfrist er: 27. oktober 2021

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Introduktion til SPRINGBOARD®

Virksomheden skal gøre det nemt og effektivt for museer o.l. at digitalisere udendørs historier og oplevelser selvstændigt. Produktet består af en brugervenlig browser-baseret CMS-platform med forskellige medie-værktøjer og tilhørende mobil-app.

PoC etableret med museum, har stort vækstpotentiale og i den forbindelse ønskes der sparring til forretningsmodel, vækst og internationalisering.


Punkter til sparring

1. Forretningsmodel – SaaS, konsulenttimer, B2B/B2C, nye vertikaler

2. Forretningsudvikling – salg vs. udvikling, advisory board

3. Internationalisering – strategier for B2B


Branche: Film, lyd, bog og musikudgivelser (digital indholdsproduktion)

Udviklingsstadie: Proof of Business

Region: Hovedstaden


Kompetencer til panelet

B2B

B2C

Digitalisering

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Internationalisering

Markedskendskab Europa

______________________________________________


Virksomheden tilbyder en bred vifte af værktøjer som gør det muligt at skabe interaktive oplevelser på udendørs lokationer. Dette kan give nyt liv til områder, også selvom der måske ikke er så meget at se i dag. Museer og andre kulturinstitutioner har længe brugt teknologi til at give kontekst til deres udstillinger, men processen kan ofte være besværlig og omkostningskrævende. Virksomhedens mål er at tilbyde et simpelt og økonomisk fordelagtigt redskab til at designe interaktive oplevelser, hvor indholdet let kan blive udskiftet og hurtigt komme i hænderne på slutbrugerne. Ved at etablere oplevelser som brugeren selv kan navigere i, kan udendørs områder blive mere tilgængelige og tiltrække flere besøgende samt optimere administrationen af personale.

Produktet består af en browser-baseret CMS-platform, hvor kunden selv kan uploade og linke deres eget indhold (spil, quiz, video, lyd) til en geo-lokation. Medierne kan sammensættes frit efter hvad der passer til oplevelsen. Det er også muligt at tilkøbe specialdesignede Augmented Reality (AR)-spil hvis dette ønskes. Indholdet bliver derefter tilgængeligt på en tilhørende mobilapp, hvor det kan blive oplevet af slutbrugeren. Desuden skal platformen også fungere som et værktøj der indsamler bruger- og besøgs-data for kunden.

Forretningsmodellen vil fungere som et software-as-service abonnement med mulighed for at tilkøbe add-on funktioner. Abonnementet vil indeholde adgang til virksomhedens online platform og tilhørende app - samt hosting af indhold og support. Private app-løsninger og AR-spil vil være noget man tilkøber. For slutbrugeren vil appen være gratis og alt udviklet indhold vil blive tilgængeligt på lokationen.

Den primære målgruppe er B2B-kunder som gør brug af platformen – herunder museer og andre kulturinstitutioner. I Danmark alene findes der omkring 300 museer som dækker over 13.000 historiske udendørs områder, hvor der meget lidt eller intet personale til stede. Virksomhedens konkurrenter (Useeum, Guidingo mm.) fokuserer primært på indendørs navigation og formidling, hvilket efterlader i hul i markedet for disse historiske udendørs områder.

Virksomheden har udviklet et Proof-of-Concept i samarbejde med et museum. Museet har været med til at teste platform og app - samt bevist at produktet er bæredygtigt. I øjeblikket er projektet i gang med at ansøge om et større beløb til udviklingen, som skal hjælpe med at sprede løsningen ud på nationalt plan. Derudover er virksomheden også i gang med en ansøgning til et EU-projekt, som vil give indsigt i en lang række nye værktøjer til videndeling, brug af historiske databaser og AI-drevne narrative oplevelser on-location.

På nuværende tidspunkt er målet at få færdigudviklet en brugervenlig og simpel CMS-platform som kunden nemt kan bruge selvstændigt - uden behov for større teknologiske færdigheder. Tilhørende app-løsninger skal optimeres og blive mere moderne. Dette har modtaget støtte fra Innovationsfonden og projektet er finansieret frem til slut-2022. Ambitionen er at virksomheden på længere sigt skal ud på det europæiske marked samt ramme nye kundesegmenter, som f.eks. uddannelsescentre og turismeindustrien.

Teamet består af et udviklerhold på 4 personer, alle med en baggrund fra Medialogi på Aalborg Universitet. Af øvrige projekter har de bl.a. lavet en række projekter for Nationalmuseet, herunder Danmarks skjulte historie, udstillingen Mother of the Sea for samme, spillet Viking Burial. Herudover har de lavet det interaktive indhold på DTU Space’s webside vildmedrummet.dk og er pt. i gang med at udvikle klimaspillet Tipping Point, som er støttet af Tipes, EU og Novo Nordisk Fonden. De sidste to medlemmer af firmaet har en 10+ årig iværksætterbaggrund i den danske spilbranche og indtager rollerne som direktør og forretningsudvikler. Direktøren er cand.mag i idéhistorie fra Aarhus universitet og har beskæftiget sig med vidensformidling og interaktiv læring for børn og unge.

Spørgsmål til panelet

1. Forretningsmodel – SaaS, konsulenttimer, B2B/B2C, nye vertikaler

- Modellen pt. består primært af konsulenttimer, hvor virksomheden udvikler spilindhold mm til den primære kunde. Målet er, efterhånden som man får flere museer med i projektet, at opkræve en fast årlig pris for at være med. Man har også set på at fx at lade slutbrugerne betale for adgang til appen, hvor omsætningen så deles med de deltagende museer. Det kræver dog et noget større logistik-apparat, og man anser det som en reduktion af værdien ift museers indsigt i antal besøgende på deres lokationer fx

En anden vej er at udvide til nye vertikaler, særligt inden for turisme. Systemet kan også bruges som simpelt rutesystem a’la Woop og andre. Det kan være en måde at onboarde flere kunder på, selvom den økonomiske værdi af at udvikle simple rutesystemer er begrænset.

2. Forretningsudvikling – salg vs. udvikling, advisory board

- Virksomheden har god mulighed for at fordybe sig i udvikling af produkt/teknologi i de næste par år. Som lille virksomhed bliver det svært både at sælge produktet og samtidig bruge ressourcer på udvikling af nye features. Virksomheden bevæger sig ind på markeder, hvor man ikke er eksperter og overvejer derfor et advisory board, der kan styrke netværket inden for oplevelsesøkonomi.

3. Internationalisering – strategier for B2B

- Den primære museumskunde er pt. i gang med at etablere et interreg-projekt, som vil etablere et samarbejde ml. DK og Tyskland. Virksomheden vil dog også gerne selv spille en mere aktiv rolle i opsøgningen af muligheder internationalt.

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software