, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

FYSISK: Startup med innovativt velfærdsteknologisk produkt, søger sparring på branding, produktudvidelse og salg til det offentlige - SPRINGBOARD®

  • 05 Dec 2022
  • 13:30 - 16:30
  • Beierholm, kl 13:30 til 16:30 pa Tangen 9, 8200 Aarhus N
  • 17

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: 2. december.
  • Sidste tilmeldingsfrist er: 2. december.

Registration is closed

Introduktion til SPRINGBOARD®

Virksomheden er en startup, der har opnået stor anerkendelse og senest en InnoFounder. Virksomheden udvikler et velfærdsteknologisk produkt til toilettet. Den befinder sig i en længerevarende udviklingsfase, hvor første brugertest er næste step.

Skal virksomheden kigge på nye produkter, der sideløbende kan udvikles, men som er mere simple at få på markedet? Hvad med B2G vs. B2C? Og hvordan markedsfører man et velfærdsteknologisk produkt?


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere, der kan give sparring på følgende områder:

  1. 1. Skal der udvikles flere produkter, så man hurtigere kan få noget på markedet?
  2. 2. Markedsføring - hvordan brydes tabuet?
  3. 3. Go-to-market - B2G og/eller B2C?

Branche: Velfærdsteknologi, Health Care, Sundhed, Rehabilitering

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: Midtjylland

Kompetencer i panelet:

  • B2G
  • Design
  • Marketing & Branding
  • Salg
  • Virksomhedsdrift & Handlingsplan

Virksomheden og idégrundlag – hvad er unikt?

Virksomheden udvikler velfærdsteknologi, der skal gøre op med den forkerte siddestilling på toilettet og de mange konsekvenser den her. Virksomheden ønsker at sikre optimale forhold for de ældre og svækkede borgere samt deres plejere. Visionen er at skabe de bedste forudsætninger for et godt toiletbesøg, med et særligt fokus på de 70-80% af alle ældre over 70 år, der lider af afføringsproblemer.

Produkt/ydelse – hvilket problem løser i?

Produktet er en slags automatisk skammel. Nærmere beskrevet er det en automatisk og regulerbar pladelift, der placeres foran toilettet. Produktet hjælper ældre og svækkede borgere med at opnå den ideelle siddestilling under toiletbesøg for at sikre de mest optimale forhold for udskillelse af afføring. Produktet har fokus på selvhjulpenhed, øget livskvalitet og bedre arbejdsforhold.

Hvilken løsning har i?

Løsningen virker simpel. Der er dog en række specifikke specifikationer, som er væsentlige at overholde for, at produktet vil fungere i praksis. Specifikationerne kræver en indviklet konstruktion, som der arbejdes benhårdt på at få konkretiseret. Produktet tilpasses min. 90% af alle toiletter, er batteridrevet og kan styres ved hjælp af et simpel device af den ældre selv eller en plejer.

Forretningsmodel

Produktet skal sælges til kommunen og i første omgang videre ud til de 932 plejehjem i Danmark.

Markedet

Hjælpemiddelsmarkedet er i en rygende udvikling, hvor man konstant er på jagt efter det nyeste, for at sikre et bedre velfærdssamfund. Fokus er på de ældre og på de offentlig ansatte i bl.a. plejesektoren. Markedet er åbent og interesseret men præget af mange aktører.

Konkurrenter

Der findes i forvejen produkter, der kan afhjælpe problemet, men ingen der tilgodeser den ældres fysiske begrænsninger og manglende mobilitet. Fælles for de eksisterende produkter er, at de er manuelle og stationære.

Vækstpotentiale/mål/ambition

Virksomheden har et mål og en ambition om at få produktet på markedet indenfor tre år. Der ses et stort vækstpotentiale. Vi sidder alle forkert på toilettet – ikke kun i Danmark. Der er udover de ældre også andre svækkede befolkningsgrupper, som vil have stor gavn af produktet. Ydermere er der et stort vækstpotentiale i produktudviklingen på sigt. Herunder andre hjælpemidler, fulde- og integrerede toilet løsninger mm.

Ledelse og team

Teamet består af to personer, der ejer virksomheden 50/50. De to personer besidder hver deres styrker, som udgør deres primære arbejdsområder. Én fra teamet sidder med den tekniske produktudvikling og økonomi, mens den anden sidder med samarbejde, salg og marketing.

Økonomi/finansiering

Lige nu er virksomheden finansieret af Innovationsfondens Innofounder, der gør, at der bliver betalt for dele af udviklingen samt, at teamet kan arbejde fuld tid i virksomheden.

Status – hvor langt er i?

Virksomheden har gang i et spændende samarbejde med SIMAC, som dermed udgør en stor del af produktudviklingen. Derudover nærmer virksomheden sig en testperiode. Lige nu mangler der ikke altafgørende midler. Der er brug for tid til at få det gennemtestet og så skal der lige så stille igangsættes et opsøgende salgsarbejde. Salgsargumenterne skal bl.a. også findes gennem test.

Derudover skal der findes den rette vej for virksomheden, den rette forretningsmodel og de rette samarbejdspartnere.

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software