, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

FYSISK: SaaS-medieplatform for musikere og musikbranchen med en TAM på 40% i den vestlige verden. Rejst 7 mio. i pre-seed - SPRINGBOARD®

 • 08 Dec 2022
 • 14:00 - 17:00
 • The Subscribers, kl 14:00 til 17:00 pa Højbro Plads 10, 1200 København K
 • 17

Registration

 • Sidste tilmeldingsfrist er: 1. december
 • Sidste tilmeldingsfrist er: 1. december

Registration is closed


Introduktion til SPRINGBOARD®

Generation Y og Z har forladt Facebook og det brede forbrug af sociale medier, er taget over af passive platforme som IG og TikTok. Artister benytter sig af IG, men den er ikke bygget til musik, koncerter, og artisterne når ikke deres følgere organisk.

Virksomheden leverer en fuld feature SaaS social media site, hvor man når 100% af sine følgere. Det er 100% reklamefrit, og er bygget op om oplevelse omkring musik.

Man kan have 2 forskellige typer profiler på sitet. En Private Profile og en Creator Profile. Den sidste type har flere funktioner, og er rettet mod artister, pladeselskaber, bookingbureauer og andre der har en ’forretningside’. 

Alt er gratis nu, men planen er at skabe en freemium model, hvor det er gratis at have en Private Profile, mens det koster at have en Creator Profile.

Målet for 2023 er at opnå minimum 20.000 aktive Creator Profiles. Det store mål er at være den dominerende platform for fans, musiker, artister og musikbranchen WW.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer/erfaring til at give sparring på følgende områder:

 • 1. Internationaliserings strategi. Seed runden i 2023 skal bruges til at ekspandere til andre territorier. Der ønskes sparring på hvilken ekspanderingsstrategi der skal anvendes.

 • 2. Internationale valuation metrics vedr. en social platform. Platformen er gratis, men der skal stadigt findes en valuering til seed runden. Hvilke metrics skal der specifikt fokuseres på, og hvordan vil sådan en udregning se ud?

 • 3. Virksomheden benytter sig af traditionel marketing her i starten, men organisk vækst er essentielt for en platform. Input til retention strategier og new user growth, der er organiske.

Industri: Software/SaaS

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: København

Kompetencer der efterspørges til panelet:

 • B2C
 • Finansiering & Kapitalrejsning
 • Forretningsudvikling
 • Internationalisering
 • Markedskendskab Europa
 • Marketing & Branding
 • Online marketing


Virksomheden og idégrundlag 

Tiden er moden til en disruption af de eksisterende sociale platforme. Folk samler sig i kulturspecifikke grupperinger, og der er kun 3 vertikaler der er store nok til at lave et nyt gigantisk community: Gaming, sport og musik. Virksomheden har lavet en platform der er fokuseret på at give musikere, musikelskere og musikbranchen et hjem.


Produkt/ydelse 

De eksisterende platforme er ikke bygget til musik, og er alle reklameoptimerede. Der er grundlæggende 3 problemer:

1.Musik er socialt. Det kan være svært for upcoming musikere at finde de rigtige folk at spille med eller de rigtige producere. Og som musiknørd har man brug for nogen at nørde med.

2.Præsentation af sit brand Instagram, som er det medie artister bruger nu, er super god til at poste billeder på, men er ikke bygget til musik! Det giver ingen lytte oplevelse at poste videoer eller tracks derinde, og glemt alt om koncerter!

3.Interaktion med sine følgere Der er 2 problemer. Den ene er at man kun rammer få procent af sine følgere. Den anden er at der ikke er nogen interaktion med dem. Instagram er ikke skabt til dialog.


Hvilken løsning

Virksomheden tilbyder en platform hvor det er let at finde ligesindede musikelskere, eller andre musikere, producere osv at spille med. Hvor artister nemt kan præsentere deres brand, og hvor alle nemt kan nå og interagere med sine følgere.


Forretningsmodel

Man kan have 2 forskellige typer profiler på sitet. En Private Profile og en Creator Profile. Den sidste type har flere funktioner, og er rettet mod artister, pladeselskaber, bookingbureauer og andre der har en ’forretningside’. Alt er gratis nu, men planen er at skabe en freemium model, hvor det er gratis at have en Private Profile, men det koster at have en Creator Profile.


Kunder

Musikelskere, musikere og musikbranchen som helhed.


Markedet

10% af befolkningen WW spiller aktivt musik. Derudover er der alle dem der aktivt dyrker musik, går til koncerter osv. Der var f.eks. 7.628.000 koncertgængere i Danmark i 2019. TAM vurderes til at være omkring 40% af befolkningen.


Konkurrenter

Instagram er den mest benyttede platform for musikere. Der er flere mindre sites for musikere, men ingen der bliver benyttet af særligt mange, og ingen der er et reelt social media site.


Vækstpotentiale/mål/ambition

Målet for 2023 er at opnå minimum 20.000 aktive Creator Profiles. Det store mål er at den dominerende platform for fans, musiker, artister og musikbranchen WW.


Ledelse og team

Ledelsen består af en erfaren profil fra musik og tech branchen. Teamet udgøres i driften af en director startegic partnerships, samt et direktionsråd bestående af tunge faglige profiler, fra finans, direktion og musikbranchen.


Økonomi/finansiering

Virksomheden har rejst 7 mio. i pre-seed og intentionen er at rejse en seed runde i 2023. Platformen skal forblive gratis at bruge, men en foreløbig brugerundersøgelse fastsætter prisen for en Creator Profile, til kr. 32,- + moms om måneden.


Status 

Platformen er lanceret og vi har ca 400 brugere. De næste 3 måneder er dedikerede til at optimere platformen (launchede tidligt/MVP), samt at få indsnævret vores firstmoveres, og optimere budskaber og marketingsplatforme.


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software