, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

FYSISK: Deleøkonomisk udlejningsplatform vil fremme anvarligt forbrug ved at gøre det nemt at udnytte eksisterende ressourcer mellem hinanden - SPRINGBOARD®

  • 11 Jan 2023
  • 13:30 - 16:30
  • Innova advokater, kl 13:30 til 16:30 pa Mindet 2, 8000 Aarhus
  • 16

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: 6. januar 2023.
  • Sidste tilmeldingsfrist er: 6. januar 2023.

Registration is closed



Introduktion til SPRINGBOARD®


Kan du nikke genkendende til at have manglet en genstand i en kort periode; symaskine, tagboks, Soundbox, backpacker rygsæk, boremaskine, go-pro, fadølsanlæg,...?

Virksomheden udspringer fra eget hverdagsbehov og sat ind i en deleøkonomisk løsning. Der findes deleplatforme for biler, både, boliger mv., men ikke i samme omfang for mindre artikler.

Bidrag til en bæredygtig ressourceudnyttelse


Punkter til sparring


Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere, der kan give sparring på følgende områder:

    1. 1. Hvordan markedsføres en platform optimalt? Det handler om at nå ud til både lejer og udlejer samt få sat skub i forbrugeradfærdsændringen.
    2. 2. Hvornår er brugerfladen og aktiviteten optimal til at implementere indtægtsmodellen?
    3. 3. Advisory board-sammensætning


          Branche: App, Software/SaaS

          Udviklingsstadie: Proof of Concept

          Region: Midtjylland

          Kompetencer i panelet:

          • Forretningsmodeller
          • Online marketing
          • Strategi og vækstplaner
          • Forretningsudvikling
          • Kommunikation


          Virksomheden opstod fordi jeg manglede en slagboremaskine og mit netværk havde ingen. At erhverve mig en ville blive en mindre investering, specielt for den lille opgave jeg manglede den til. Senere manglede jeg en symaskine. Igen - ingen af mine venner havde en symaskine, så skulle jeg virkelig ud at købe en for mit kortvarige behov? Nej - igen stod jeg i samme pine. Herefter blev virksomheden født.

          Deling er ikke et nyt fænomen, men den digitale formidling giver større rækkevide og derved mere gennemslagskraft. Virksomheden er innovativ fordi det er en gebyrfri platform der formidler udlejning, og har brugervenligheden i højsædet, således den er funktionsdygtig for flest mulige. Vores betaversion tæller et sofistikeret bookingsystem med: prisdifferentiering, blokering af dage, samt lagerstyrering. Sluttelig en funktion der vigtig for erhverv. I vores version 1 vil vi desuden bygge en Saas løsning til erhvervsbrugerne.

          Vi tilbyder en gebyrfri digital platform, som gør det muligt at leje ting; fra privatpersoner, virksomheder og lokale foreninger. Ligeledes kan du udleje dine uudnyttede genstande og derved tjene penge på ting du ejer, hvilket også er gældende for virksomheder. Udlejningsvirksomheder kan øge deres synlighed via platformen og få merudlejning.

          Lige som vi kender det fra DBA, er forretningsmodellen delt i to ben: erhvervsbrugerne som vores primære indtægtskilde, og tilkøb til de private (sikkerhed, services, mereksponering…). Vi vil ydermere bygge en SaaS løsning til erhvervsbrugere med et booking-lager-kalender system som kan integeres på deres hjemmeside, som vi kender fra fra DinnerBooking

          Kunderne er 2 grupper: 1. Erhverv: eksisterende udlejningsvirksomheder, virksomheder med udlejnings materiale (fx et autoværksted der har en autotrailer), foreninger (fx sportsforening der har en slushice maskine). 2. Private som vil leje og udleje.

          Brugerne vil anvende platformen for at spare og tjene penge, samtidig med at reducere forbrug og derved bidrage til den grønne omstilling.

          EU-kommissionen estimerer at deleøkonomien forventes at ramme op mod 600 milliarder euro i årlig omsætning alene i EU. En engelsk konkurrent er netop blevet solgt for 330 mio dkk, hvilket bevidner EU's tilsagn

          Konkurrenter tæller: WeUse, ShareOne, LendNow, Hygglo. Indirekte konkurrent: Facebook.

          Grundlæggende så vil vi ikke tage et cut af udlejningsummen som vores konkurrenter, da der derved er fokus på større og dyre genstande. De små (slagboremaskinen, supboarded, tagboksen…) batter også i det grønne regnskab.

          Efter implementeringen af version 1 i 2023 forventes omsætning derefter. I 2024 forventes en omsætning på knap 3 mio i DK. I 2025 vil omsætningen stige til 12 mio - hvor vi herefter kigger mod udlandet. Med vores EU-varemærke er vi rustet til det.

          Pernille (co-founder og fuldtid) og står for den dagligedrift. Qua hendes baggrund som humanist kan hun afkode og fremanalysere menneskelige behov som omsætte det til meningsfuld teknologi. Mads (co-founder og deltid) er ansvarlig for strategi, salg og økonomi. I ejerkredsen er der desuden vores partnere som har kompetencer indenfor softwareudvikling og digital design samt revision

          Udviklingsbudgettet til prototypen på knap 350.000kr er overholdt. Budgettet er finansieret igennem boot strapping og der bliver ikke hævet løn.

          På 3 mrd har Montos beta version fået knap 1300 downloads med marketingsfokus på Aarhus og omegn. Vi står med en betaversion som har fået megen ros, men vil i 2023 få behovsafkodet og udviklet en version 1 som er meningsfuld at benytte for den brede befolkning, og som i 2024 bliver en del af danskernes vaner på lige vilkår med Gomore og Airbnb.

          CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
          Powered by Wild Apricot Membership Software