, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

ONLINE: Ny online matchmaking platform forbedrer screening, indkøbsproces og beslutningsgrundlag ved outsourcing af metal- og plastproduktion - SPRINGBOARD®

  • 16 Jan 2023
  • 14:00 - 16:00
  • We Build Denmark, kl 14:00 til 16:00 pa Online, Mødeplatform
  • 15

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: 9. januar 2023.
  • Sidste tilmeldingsfrist er: 9. januar 2023.

Registration is closed


Introduktion til SPRINGBOARD®

Ny online platform digitaliserer fremstillingsindustrien og forbedrer screening, indkøbsprocesser og beslutningsgrundlag ved outsourcing af metal- og plastproduktion.

Platformen, der er den første af sin slags, har til formål at samle de mange mindre lokale produktionsvirksomheder og gøre dem tilgængelig over for kunderne i industrien. På platformen uploader kunderne deres produktionstegninger, vælger produktionsmetoder og bliver forbundet med de rette produktionsvirksomheder, der responderer med priser og leveringstider.

Platformen har i dag ca. 50 producenter indenfor metal-, 3D print- og plastproduktion og har succesfuldt faciliteret flere ordrer for kunder i industrien.

Virksomheden har en målsætning om at runde 100 producenter og facilitere 20 ordrer yderligere inden februar 2023, og arbejder generelt på at blive kendte iblandt industriens aktører.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer/erfaring til at give sparring på følgende områder:

  1. 1. Forretningsmodel i platform-kontekst og bedste forslag til indtægtskilder for en flersidet matchmaking platform? Fx abonnement, pay per lead, kommissionsgebyr ell. betalt eksponering?
  2. 2. Prissætning strategi. Herunder, og mere lavpraktisk, hvordan afklares hvor meget forskellige kundesegmenter er villige til at betale?
  3. 3. Go-to-market strategi. Hvordan kan platformen hurtigst on-boarde flest producenter? Hvilke samarbejdspartnere skal platformen fokuserer på for at øge kendskab og brugerbase?

Industri: Software/SaaS, Digitalisering (af eksisterende virksomheder), Industri/produktion

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: Syddanmark

Kompetencer der efterspørges til panelet:

  • Digitalisering
  • Forretningsmodeller
  • Forretningsudvikling
  • In-, og Outsourcing
  • Indkøb
  • Innovation (forretning, marked, produkt, proces)
  • Online marketing
  • Strategi og vækstplaner


Virksomheden og idégrundlag

Platformen er den første af sin slags, der samler de mange lokale producenter/maskinfabrikker på en online platform som set i andre industrier (3byggetilbud, AirBnB, Just-eat).


Produkt/ydelse – hvilket problem

Virksomheden digitaliserer fremstillingsindustrien og gør det således let for kunder at identificerer og indhente tilbud fra produktionsvirksomheder der kan/vil varetage deres opgaver. Samtidig vil digitale værktøjer forbedre handel/kommunikation/informationsdeling imellem parterne og sikre en bedre handel med færre misforståelser. Det er en online flersidet handelsplatform


Forretningsmodel

Standard profil: 89dkk per måned (Online profil)

Premium profil: 249dkk per måned (Online profil, adgang til kundehenvendelser + kontaktinfo)


Kunder

Metal- og plastproducenter er på nuværende tidspunkt udset som de betalende kunder


Markedet

2000+ produktionsvirksomheder. 8,4 mia. omsætning i DK 2020


Konkurrenter

Metal Supply, Google + Email


Mål/ambition

Virksomheden har en målsætning om at runde 100 producenter og facilitere 20 ordre yderligere inden februar 2023. Udvidelse til internationale markeder i 2024.


Ledelse og team

S med baggrund som ingeniør, har arbejdet i den fynske robotindustri og har førstehåndserfaring med udfordringerne i forhold til at indhente tilbud og indkøbe metalemner

M med baggrund som forretningsudvikler, har arbejdet som iværksætter i 2 år og har erfaring med andre abonnementsforretninger


Økonomi/finansiering

InnoFounder fra februar 2022 til februar 2023


Status – hvor langt er virksomheden.

MVP, Pre-revenue, 50 producenter, 15 kundeprofiler.

Implementering af abonnementsmodel - december 2022


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software