, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

SPRINGBOARD® Online: Startup udvikler biogent bindemiddel, der skal gøre asfaltbranchen grøn. Enormt potentiale globalt. Sparring på samarbejdspartnere, team og kapital

  • 04 May 2023
  • 14:00 - 16:00
  • We Build Denmark, kl 14:00 til 16:00 pa Online, Mødeplatform
  • 17

Registration

  • Signup deadline: 28. april 2023
  • Signup deadline: 28. april 2023

Registration is closed


Introduktion til SPRINGBOARD®

Virksomheden udvikler et biogent bindemiddel, der skal gøre asfaltbranchen grøn og give den mulighed for at byde ind på bæredygtige byggeprojekter.

Dette opnås ved at tilbyde et fossilfrit bindemiddel med lavere energiforbrug, der erstatter det fossile bitumen i asfalt. Produktet vil være det første på markedet med et fermenteret bindemiddel til asfalt.

Prototyper er testet i eget laboratorie og hos samarbejdspartnere i asfaltindustrien.

Produktet skal sælges til asfaltproducenter, som vha. produktet kan fremstille fossilfri asfalt med et 50% lavere CO2 aftryk og med 90% lavere energiforbrug.

Der er et enormt potentiale for at eksportere produktet på det globale marked, da asfalt produceres på samme vis overalt.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere, der kan give sparring på følgende områder:

          1. 1. Kapitalrejsning/finansiering til et low-margin produkt med lang udviklingshorisont.
          2. Hvordan sikres der bedst muligt pre-seed funding?

          3. 2. Strategiske samarbejdspartnere til teknologiudvikling og opskalering af bioproduktion.
          4. Hvad skal virksomheden selv producere selv og hvad skal der søges løst i partnerskaber?

          5. 3. Organisationsopbygning og team-sammensætning.
          6. Kan panelet pege på potentielle advisory board- /bestyrelseskandidater


                    Branche: Bioteknologisk løsning inden for byggeri og anlæg, Klima

                    Udviklingsstadie: Pre-proof of Concept

                    Region: Hovedstaden

                    Kompetencer i panelet:

                    • B2B
                    • Finansiering & Kapitalrejsning
                    • Forretningsudvikling
                    • Forskning & Udvikling
                    • Innovation (forretning, marked, produkt, proces)
                    • Organisationsudvikling
                    • Partnerskaber



                    Virksomheden

                    Virksomheden skal gøre asfaltbranchen grøn og give den mulighed for at byde ind på bæredygtige byggeprojekter. Dette opnås ved at tilbyde et fossilfrit bindemiddel med lavere energiforbrug. Produktet er det første fermenterede bindemiddel til asfalt.


                    Produkt

                    Veje overses ofte i planer om bæredygtig udvikling. Der mangler produkter, som kan gøre asfalt fossilfri. Eksisterende biogene produkter på markedet binder ikke asfaltsten effektivt og er for dyre. Asfalt produceres ved høje temperaturer og er afhængig af olieprodukter.


                    Løsningen

                    Naturen er den største arkitekt og har sine egne måder at lave veje på. Denne naturlige løsning skal bruges til at erstatte bitumen. Bitumen varmes op til 180 C, hvor det kan blandes med sten i sin flydende form. Når det køler ned, størkner asfalten. I stedet skal Produktet kunne blandes med sten ved stuetemperatur og størkne gennem en naturlig fermenteringsproces. Dette vil gøre bitumen unødvendigt. Produktet skal være elastisk, holdbart over tid, stærkt, og kunne holde til forskellige vejrforhold uden at blive nedbrudt, hvilket skiller det ud fra andre biobaserede produkter.


                    Forretningsmodel

                    B2B. Produktet fremstilles af virksomheden og fragtes til asfaltproducenter, som køber produktet til at blande i deres asfalt. Asfaltproducenterne skal købe nye tanke til at erstatte bitumentanke og færdigvaresiloer, som skal finansieres af producenten ved udsigt til en 90% energibesparelse. Virksomheden har yderligere mulighed for at licensere teknologien til andre virksomheder, men vil som udgangspunkt selv producere og sælge produktet.


                    Kunder

                    Asfaltproducenter i Danmark/Skandinavien, herefter Polen, Frankrig, Tyskland og Italien (40% af EU-markedet). Slutbrugere som sælges til: Kommuner, entreprenører, bygherrer.


                    Markedet

                    Markedet består af olieproducenter, der kan raffinere olie og få bitumen som slutprodukt. Det europæiske bitumen-marked er 60 mio. euro. Virksomheden vil først fokusere på det Europæiske marked og herefter det asiatiske og afrikanske marked, hvor der er store udviklingsprojekter i udsigt.


                    Konkurrenter

                    Der findes ikke nogen direkte konkurrent, da produktet vil det første til at kunne producere biobaseret asfalt ved lave temperaturer.


                    Vækstpotentiale/mål/ambition

                    Virksomheden skal vokse til at blive en global forretning, som skal revolutionere asfaltbranchen ved at gøre den grøn og sikre infrastrukturen i både I- og U-lande.


                    Ledelse og team

                    Teamet består af 1 stifter/CEO. Der er dialog med en erfaren branche-person fra asfaltindustrien om at komme med ind som medstifter på deltid. Der ledes derudover efter en teknisk medstifter, som kan forbedre produktet og styre pilotprojekter.


                    Økonomi/finansiering

                    Virksomheden bootstrapper og søger om pre-seed funding i efteråret 2023. Der planlægges at rejse yderligere kapital i slutningen af 2024 for at finansiere de første pilotproduktioner af produktet og pilotanlæg.


                    Status

                    Virksomheden er nyopstartet og er i udviklingsfasen. Der er fokus på at finde medstiftere, patentere opfindelsen, teste prototyperne, udvikle forretningsmodellen og rejse kapital.


                    CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
                    Powered by Wild Apricot Membership Software