, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Online SPRINGBOARD®: Kultur og oplevelseskonsulentbureau søger sparring på forretningsudvikling og økonomisk bæredygtighed

  • 07 Nov 2023
  • 14:00 - 16:00
  • CONNECT, kl 14:00 til 16:00 pa Online, Mødeplatform
  • 21

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: 6. november 2023
  • Sidste tilmeldingsfrist er: 6. november 2023

Registration is closed



Introduktion til SPRINGBOARD®

Virksomheden ønsker sparring til, hvordan man bedst konstruerer en forretningsmodel, som er kontinuerligt bæredygtig på basis af, at den værdi, der sælges, i høj grad er knyttet op på én persons fagspecifikke viden og netværk. Det gør virksomheden meget lidt skalérbar, at dét, der sælges, er én persons arbejdstimer. Virksomhedsejeren overvejer derfor at etablere et konsulentbureau og udvide paletten.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere, der kan give sparring på følgende områder:

                            1. Udvidelse af forretningsområder: Hvor kan virksomheden finde nye markeder og nye kunder? Et oplagt kundesegment er offentlige udbud.

                            2. Muligheder for alternativ organisering: Virksomhedsejeren går med overvejelser om at etablere et Aps i form af et konsulentbureau: enten alene med medarbejdere eller ved at teame op med 1-2 andre selvstændige. Dette kunne også have en mere uformel struktur, hvor der kan bydes ind på større opgaver i formelle samarbejder med andre selvstændige konsulenter.


                                        Branche: Oplevelsesøkonomi (kultur/turisme/forlystelser/sport), Serviceydelser/konsulent/rådgiver

                                        Udviklingsstadie: Proof of Business

                                        Region: Midtjylland

                                        Kompetencer i panelet:

                                        • Forretningsmodeller
                                        • Forretningsudvikling
                                        • Ledelse
                                        • Organisationsudvikling
                                        • Partnerskaber



                                        Virksomheden og idégrundlag

                                        Virksomheden er baseret på stor faglig viden om (kulturpolitisk, strategisk og konkret ift. driften af) kulturområdet samt et stort netværk i og omkring kultur- og oplevelsesindustrien.

                                        Virksomheden bygger i høj grad på ”ideologi”. Virksomhedsejeren ”søger” altid opgaver og projekter, som retter mod en ”højere sag”, som er (kort fortalt) ”kulturens store værdi for samfundet”. Derfor er virksomhedsejeren også i høj grad = virksomhedens brand og ytrer sig med holdning i branchen – eksempelvis gennem debatindlæg mv.

                                        Virksomheden sælger (på honorarbasis) forretningsudvikling, sparring, (kommunikations-)rådgivning, fundraising, partnersøgning og i visse tilfælde projektledelse af større projekter, som har udspring i kultursektoren, men arbejder sammen med andre sektorer (som fx beskæftigelse, social impact, sundhed, landdistriktsudvikling).


                                        Forretningsmodel

                                        Virksomheden sælger opgaver baseret på en timepris og de senere år ofte i kunderelationer af længerevarende karakter (fx 1-2 år). Kunder findes næsten udelukkende gennem netværk, anbefalinger – og efterhånden også på baggrund af tidligere løste opgaver. Der har gennem tiden været meget begrænset fokus på (kold kanvas) salg. Kunderelationer er ofte opbygget gennem en længerevarende proces/dialog (op til 1 år), før der kommer betalte opgaver. Til gengæld er der en stor grad af gensalg, dvs. kunder kommer næsten altid tilbage og køber nye opgaver.


                                        Kunder

                                        Virksomhedens kunder er: kulturinstitutioner, kommuner, region og (faglige) organisationer. Ofte vil virksomheden være med til at sikre opgaver ved at indgå i fundraising til projekter, som efterfølgende afføder nye opgaver.


                                        Markedet og konkurrenter

                                        Inden for branchen er der andre med samme viden og netværk som virksomheden. Konkurrenter er både andre selvstændige og konsulentbureauer på landsplan. Men markedet er ikke mættet, og der er opgaver nok derude. Virksomheden er pt. ved at finde veje ind til opgaver i turismesektoren, hvorved feltet af konkurrenter bliver større. Det giver dog også flere muligheder for at indgå i partnerskaber med andre om at løse større opgaver.


                                        Vækstpotentiale/mål/ambition/økonomi

                                        Virksomheden har ikke en ambition om at vækste enormt. Men organiseringen som enkeltmandsvirksomhed er økonomisk sårbar. Den type opgaver, som virksomheden har, er så tilpas store, at det ikke er muligt at have mere end 3-4 aktive kunderelationer samtidigt. Det gør det økonomisk skrøbeligt, hvis én eller flere opgaver bliver aflyst eller udsat.

                                        Derfor overvejer virksomheden at finde en mere robust organisering, eksempelvis at få et par ansatte og etablere et konsulenthus – eller et indgå mere formaliserede ”arbejdsfællesskaber” med andre konsulenter på niveau med virksomhedsejeren.

                                        Det kan dog også være, at løsningen i højere grad er at få et mere steady kundeflow og opsøge markeder med mulighed for at øge honoraret på den enkelte opgave. (Kultursektoren er ikke en branche, der er vant til typiske konsulenthonorarer.)


                                        CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
                                        Powered by Wild Apricot Membership Software