
Virksomheden og idégrundlag
Virksomheden har til formål i tæt samarbejde med offentlig forvaltning og erhvervsrelationer i byggeriet at udvikle og realisere byrumsprojekter (lokal byudvikling) hvor demokratisk design (direkte borgerinvolvering) og cirkulær produktion (samarbejde med hele byggeriets værdikæde involveres) fører til løsninger der tilgodeser alle bundlinjer, stedet for blot den økonomiske. Idealisme afbalanceret med en realistisk forretningsmodel.
Produkt/ydelse
Virksomhedens portfolio fremviser konkrete eksempler på gennemført cirkulære produktioner, tæt på 100% genbrugs- og bio-baserede byggematerialer. Workshops for unge (studerende og elever) fokuseret på kunst, kreativitet, genbrug og Verdensmålene engagerer og mobiliserer alle involverede til at være bæredygtigt handlekraftige sammen.
Hvilken løsning
Virksomheden praktiserer demokratisk design, der i praksis betyder samarbejde og tidlig involvering af alle projektaktører tidligt i projektperioden. Fx. Borgermøder og workshops, der klarlægger værdigrundlag og forventningsafstemning. Fx. Involvering af nedrivningsfirmaer til sourcing af byggematerialer forud for designproces. Omvendt udbudsrunde - tillidsbaseret bygherre/leverandør-forløb. Creative Placemaking - kreativitet og kultur som driver for grøn omstilling.
Forretningsmodel
Kooperativ forretningsmodel. Alle tegnestuens medlemmer har lige indflydelse, ansvar og enhedsløn. Solidarisk aflønning pr. Time justeret efter antallet og omfanget af kunder/projekter.
Virksomheden har hidtil anskaffet projekter via netværk. Tidligere kunder er gode ambassadører, der videreformidler kontakter til nye projektmuligheder.
Virksomheden formulerer for tiden også selv nye projekter sammen med vidensinstitutioner og konsulentvirksomheder, der er eksperter i at skaffe relevant finansiering fra grønne fonde o.l.
Kunder
Virksomheden har primært byrumsprojekter for offentlige bygherrer (København og Esbjerg),
sekundært kundesegment er private, fx. husejere. Virksomheden har dog også udført salg til uddannelsesinstitutioner, 3 NGO’er, kulturhuse og festivaler på midlertidige, cirkulære konstruktioner til events, festivaler o.l. (opstillinger på Folkemødet, Ungdommens Folkemøde, UN Citys 10 års jubilæum, Roskilde Festival mv.).
Markedet
Virksomheden har til sigte at samarbejde med flere offentlige opdragsgivere om bæredygtighed i byrumsprojekter: energifællesskaber, fællesskabsorienterede projekter a la Realdanias Underværker.
Konkurrenter
Kooperation fremfor konkurrence - hvilket er et bærende princip for bæredygtig udvikling.
Vækstpotentiale/mål
Lineær, organisk vækst i takt med at den grønne omstilling udbredes. Vigtigst af alt er at virksomheden kan fortsætte med at lave de rette projekter og ikke må gå på kompromis med etik og Verdensmål-fokus.
Ledelse og team
Kooperativ, distribueret ledelsesform. 1 arkitekt, 1 produktionsleder, 1 bygnings(de)konstruktør, 1 mediegrafiker. Mange eksterne ambassadører, støtter og tilknyttede freelancere, der bidrager til produktionerne.
Økonomi/finansiering
Omsætning 2022: 400.000 ex. moms. 2023: 2,2 Mio. ex. moms.
Status
Stærkt netværk og samarbejder med større entreprenørvirksomheder, uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer, et par fonde og andre videns- og konsulentvirksomheder.
Har arbejdet på 5 projekter for Københavns Kommune. Er leverandør til Esbjerg kommune og arbejder på yderligere 2 projektsamarbejder med 2 andre kommuner om regenerative/cirkulære projekter.
Del af netværk for fremme af demokratisk erhverv samt regenerativ forretningsudvikling i sparring med 3 konsulentvirksomheder.