Verdensbefolkningen tiltager og klodens ressourcer kan ikke følge med. Udfordringerne er særligt udtalte i Kina og resten af Fjernøsten, hvor en stigende del af proteinindtaget kommer fra fisk og skaldyr.
Bæredygtig akvakultur med skaldyr er derfor helt oplagt og har potentialet til at gøre en social og miljømæssig forskel, samtidig med en god forretning. Potentialet er enormt og virksomheden ønsker at vise vejen.
Virksomheden, som er early stage, ønsker at udvikle et bæredygtigt koncept som tilbyder opdrættere i Sydøstasien en langt mere sikker levevej som også tilgodeser miljøet.
Løsningen er skaldyr i kontrollerede akvakulturer i geografier der afspejler artens naturlige habitat. Akvakultur som baseres på moderne (danske) teknologier.
Markedet er enormt og virksomhedens danske afsætningspartner har garanteret afsætning af minimum 2.000 tons om året.

Idégrundlag
Idéen til konceptet bunder i den ene founders barndom med en opvækst i det Nordlige Australien, hvor Mangrovekrabben lever i den vilde natur og i mange år, har været er en eftertragtet spise. Høj efterspørgsel og begrænset udbud betyder høje priser. EBS vil udnytte denne markedsmulighed og samtidig udvikle et bæredygtigt koncept som tilbyder opdrættere i Sydøstasien en langt mere sikker levevej som også tilgodeser miljøet.
Problem som løses
Begrænset og meget ustabilt udbud som på ingen måde kan leve op til en konstant stigende efterspørgsel, har ført til overfiskning af arten og deraf følgende restriktioner på vildtfangsten, hvilket igen reducerer udbuddet og promoverer illegalt fiskeri. Derudover så er de eksisterende skaldyrsopdræt en kæmpe byrde for mennesker og miljø i de områder hvor den finder sted.
Hvilken løsning
Løsningen er med skaldyr, som den også er med en lang række fiskearter, kontrolleret akvakultur i geografier der afspejler artens naturlige habitat som i princippet strækker sig fra Østafrika til det nordlige Australien. Akvakultur som baseres på moderne (danske) teknologier og en respekt for både mennesker, dyr og miljø (der efterstræbes internationale kvalitetscertificeringer såsom ASC).
Forretningsmodel
I første omgang skal EBS selv bevise den fulde livscyklus og bygge den fulde værdikæde fra genetik (avlsdyr og udklækning) til den færdige og levende krabbe (ca. 800 gram) ender i et outlet, hvor forbrugeren har adgang til produktet. Dette skal ske gennem tætte strategiske partnerskaber både i DK og internationalt. Når konceptet er bevist, skal det udbydes som en franchisemodel til enkeltopdrættere eller kooperativer af flere opdrættere.
Kunder
Primært kinesiske B2C kunder, men også muligheder i B2B på tværs af Sydøstasien.
Markedet
Markedet er enormt og vores danske afsætningspartner har garanteret afsætning af minimum 2.000 tons om året.
Konkurrenter
Der findes ikke et direkte konkurrerende koncept på tværs af værdikæden for denne art, men der findes andre aktører som har specialiseret sig i kun at stå for udklækning og salg af småkrabber til videre opdræt. Desuden findes der enkelte store aktører på rejer som tilbyder en form for franchisekoncept, dog uden respekt for hverken mennesker eller miljø.
Vækstpotentiale/mål/ambition
Vi undlader at sætte konkrete tal på markedspotentialet, da det er enormt og afhænger for meget af fokus på egenproduktion vs. franchisemodel. Seneste priser i Australien er dog spottet til 90,00 AUS dollar pr. kg. I forbrugerleddet. Det er vel at mærke ikke for levende krabber hvor prisen er højere.
Ledelse og team
Internt team på to mand. PB har lang erfaring med ledelse af store anlægsprojekter og MAP har lang erfaring med international forretningsudvikling og strategiske partnerskaber.
Økonomi/finansiering
Økonomien afhænger igen af en del ting, men indledningsvis er det planen at skulle teste den indledende fase (import af avlsdyr og udklækning af æg) i Danmark f.eks. i samarbejde med DTU Aqua. Dette vil kræve investeringer i udstyr og forskningstimer. Forventet pris ca. 500.000 kr.
Status
Vi har været ret langt, men har måttet sætte processen på pause af forskellige årsager.