, ,
Fokus: forretningsudvikling
Mange steder i bymiljøet kan betegnes som betonørkener, hvor forskellige udfordringer gør det meget dyrt eller helt umuligt at plante træer eller opsætte grønne vægge.
Virksomheden har derfor udtænkt en selvstående konstruktion, der er beklædt med grønne og blomstrende planter. Konstruktionen, som er formet som et træ med en krone og stamme, opsamler regnvand der genbruges til vanding af planterne. Konstruktionen bryder bybilledet på en grøn og æstetisk måde, der inviterer til ophold. Konstruktionen er baseret på det nyeste indenfor bæredygtig cementteknologi, hvor der genanvendes affaldsmaterialer, og konstruktionen har derfor et cirkulært budskab, der kan bruges i et uddannelsesmæssigt perspektiv.
Punkter til sparring
Go-to-market
- Prototype ift. første salg
- Salgspartner/direkte salg
- Kommunikation/branding/promotion
- Samarbejdsaftaler
Konkurrentanalyser
Branche: Miljø, Byggeri
Udviklingsstadie: Pre-Proof on Concept
Region: Hovedstaden
Kompetencer
Afsætning & Distributionskanaler
Finansiering & Kapitalrejsning
Forretningsudvikling
Kommunikation
Marketing & Branding
Partnerskaber
Salg
______________________________________________
Produktet
Produktet øger muligheden for at etablere vegetation i bybilledet til gavn for borgere i alle aldre. Produktet er et alternativ til andre begrønningsløsninger i bymiljøer, såsom træplantning og grønne vægge, og skal være med til at udfylde huller i det nuværende marked ved at tilbyde en konstruktion der ikke konkurrerer med byrumsinventaret og optager plads i undergrunden og som er selvstående og derfor ikke afhængig af facader på bygninger. Produktet tilfører også den egenskab at kunne opsamle store mængder regnvand der gør den til et led i skybrudssikring. Det opsamlede regnvand bliver tilbageført til planterne via et vandingssystem, der derfor gør driften af planterne mindre omkostningstung. Konstruktionen er baseret på en ny cementteknologi, der genanvender restprodukter fra industrien og byggebranchen, og som derved giver en beton med en grøn profil. Konstruktionen er dermed stærk nok til at holde på en stor mængde vand, men har samtidigt også et lavt CO2 aftryk og et budskab omkring cirkularitet indenfor materialevalg. Produktet er designet med henblik på et æstetisk udtryk samtidigt med muligheden for at tilføje en bænk, der kan benyttes af byens borgere ved ophold udenfor. Produktet skaber skygge og afgiver en nedkølende effekt fra planterne på varme dage. Planterne er også med til at rense luften for luftforurenende partikler.
Styrker
-Patenterbar form
-Samarbejdet med Resourcefull (eksperter indenfor geopolymer cementteknologi med egne mix-design opskrifter allerede på markedet i primært Belgien og Holland + patent på aktivator)
Finansiering
Vi er i færd med at søge penge til udvikling af URBAN TREE prototype:
-som en del af en ansøgning under H2020 Green Deal
-Innobooster ansøgning med deadline før 1/6/21
-MUDP ansøgning med ansøgningsfrist i maj
-mulige innovations samarbejde med Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune
Vi estimere at den første URBAN TREE prototype vil koste ca 500TDKK at udvikle
Kundesegmenter
-Kommuner
-Arkitekt/bygherrer
-Andre (BG BYGGROS og EcoTree som salgsplatforme og som et supplement til deres produktkatalog, kontrakt underskrevet med EcoTree og for BG BYGGROS afventer de sidste detaljer)
Status
-Vi har etableret samarbejde med Resourcefull og DTU Byg for udvikling af den grønne cement.
-Vi har etableret samarbjede og sparring med BG BYGGROS for løsning til begrønningen.
-Vi er i færd med at afsøge markedet for støbeforme og priser herfor. For hver af de tekniske løsninger bestræber vi os på at vælge de mest enkle og ressource optimale løsninger.
-På kundesiden har vi en igangværende dialog med både Københavns og Frederiksberg Kommune. Ligesom vi har etableret et salgssamarbejde med EcoTree
-Vi har haft forskellige pitch møder med bl.a. C40, EcoVillage
-Patentansøgning er påbegyndt.
-Stiftelse af Urban Tree ApS er påbegyndt.
Team
Co-founder: Cand Oecon og PhD i Corporate Strategy med en lang karriere bag sig indenfor EU Kommisionen, konsulent/forsknings verdenen samt som selvstændig i både Belgien og Danmark
Co-founder: Master i Statskundskab og Innovation Leadership. Har de sidste 5 år været head of innovation og partnerships indenfor sundhedssektoren på et større hospitalsbyggeri.
Co-founder: Master i Biologi med speciale i klimaforandringer og urban natur med 5 års erfaring som konsulent indenfor miljøprojekter.
Spørgsmål til panelet
- Salg – kommunikation og branding, promotion, samarbejdsaftaler, direkte salg
- Risikostyring – hvornår gør man hvad i forhold til at sikre ideen ikke bliver kopieret
- Hønen og ægget dilemma – salg vs. Første prototype
Virksomheden designer og producerer kvalitetsværktøj af upcyckled træ og læder fra produktionen af danske designmøbler. Samtidig kommer virksomheden med den knowhow, selvtillid og inspiration man har brug for igennem guides og community på instagram, der får os igang med at bygge. Virksomheden bringer både diversitet og bæredygtighed ind i vores værktøjskasser.
Produktionen er på på plads og Virksomheden skal nu etablere product-market-fit, teste og etablere en solid online sales-funel og sikre første investering i løbet af 2021.
1.Strategi for succesfuld opbygning af datadrevet online markedsføring der konverterer via egen webshop. OGSÅ selvom virksomheden ikke har produkter på hylderne endnu, men først får det til august.
Virksomheden er begyndt på salg fra egen webshop, og skal til at igang med Instagram og influencer-markedsføring samt annoncering på Facebook og Pinterest. Virksomheden har et konkret mål om at sælge 500 sæt værktøj af 1800 kr/stk i løbet af 2021.
Salget skal yderligere fungere som proof of business, så virksomheden er klar til investeringer ultimo 2021.
2.B2B salg - Virksomheden kan se via salg på webshop at især arkitekter er interesserede i værktøjet - derfor går virksomheden efter at lande B2B-aftaler med tegnestuer med henblik på firma- og julegaver.
Hvordan laver vi en fornuftig B2B-kontrakt og salg, og hvordan kan vi bruge B2B til at få øget volumen hurtigt?
Branche: Mode og design (tøj, tekstil, møbler, lamper, interiør mv.), Jern- og metalvareindustri, Handel
Udvilkingstadie: Proof of Concept
Region: Midtjylland
Kompetencer til panelet
B2B
B2C
Online marketing
Intro til SPRINGBOARD®:
Med stærkt samarbejde med stor dansk virksomhed, skal der tages stilling til om en optionsaftale, der binder dem i ét år, eller sublicensiering, er vejen frem. Skalerbarhed og stor impact skal sikres.
Hvordan kan virksomhedens emballage indgå i stor produktion, når det forventes at være fra 0 til 100 på ingen tid gennem et potentielt samarbejde. Hvordan kommer virksomheden bedst på markedet?
1.Options- eller licensaftaler
2.Partnerskaber mellem startup og stor virksomhed
3.Forretningsmodeller og høje impact ambitioner
Branche: Clean Technology, FN’s 17 Verdensmål, Industri og produktion, Industri/produktion
Udviklingsstadie: Proof of Concept
Cirkulær økonomi/ressourceeffektivitet
Distributionskanaler
Exit strategi
Forretningsmodeller
Forskning & Udvikling
In-, og Outsourcing
Innovation (forretning, marked, produkt, proces)
Licensering
Markedskendskab Europa
Markedskendskab Skandinavien
Patenter/IPR
Produktion
Strategi og vækstplaner
Virksomhedsdrift & Handlingsplan
Vision
Vi vil udvikle en malings emballage, der er tilpasset til den professionelle malers behov, samt er fordelagtig for malingsproducenten og som udleder markant mindre CO2 end malerspanden.
Problemet
Op imod 1 million malerspande smides ud i Danmark hver måned, ingen genanvendes.
I 2025 indføres der et udvidet producentansvar på emballage i EU, hvorved at malingsproducenter skal betale for bortskaffelsen af malerspandene.
Den nuværende malerspand medfører; svær at sortere, bortskaffe og genbruge, tunge løft i akavede positioner, spilder nemt i biler og anstrengende at åbne.
Løsningen
Løsningen er en papkasse, som indeholder to specialdesignede plastikposer med hver 5 liter maling i. Poserne er designet til at passe ned i den rullespand, som den professionelle maler allerede anvender.
Malingsemballage til 10 liter maling udleder 75% mindre CO2.
Ved at udvikle et bæredygtigt produkt, hjælper vi både malingsproducenterne med at spare penge, gør noget godt for klimaet, og forbedrer arbejdsgangen for malerne.
Forretningsmodellen
Startupen samarbejder med en stor dansk malerproducent, der viser stor interesse for produktet. Målet er at lave en licensaftale med dem. Men vi er klar til at gentænke dette.
Teamet
Teamet er 6 Proces og Innovations studerende på DTU, alle på 4. semester. Der er stor vægt på entreprenørskab, innovation og projektledelse. Ydermere har vi tidligere erhvervserfaringer med software, produktion, webdesign og klimapolitik.
Vi har alle gennem uddannelsen, og andet, en smule indblik i forretning, specielt opstart, men knap så meget i forhold til længere strategisk planlægning.
Processen:
For at forstå hvordan problemet skulle løses, afholdte vi for et år siden to workshops, en for 15 malerlærlinge og en for 10 branche professionelle. Her gennemgik de deres oplevelser med malerspanden, samt co creation på ideer til en ny malerspand. Alt sammen viden der er gået ind i udviklingen af dette produkt.
Som markedsvalidering og udvikling af vores oprindelige ide, deltog vi i to konkurrencer i løbet af sommeren Climate Launchpad og VentureCup med fine resultater.
Status:
På nuværende tidspunkt ligger en optionsaftale klar til at blive smidt på producentens bord, men der mangler forsikring om at dette er det smarteste at gøre, derfor søger vi ekstra ekstern rådgivning på denne beslutning.
Måske dette ikke er den korrekte forretningsmodel, eller måske vi skal danne licensaftalen med en plastproducent i stedet.
Vi er ved at få testet prototyper hos malere.
1.Options-/licensaftaler (det strategiske og ikke juridiske)
Startupen har med hjælp fra Opfinderrådgivningen udarbejdet en optionsaftale til en stor malingsproducent, men ønsker hjælp til det strategiske i forbindelse hermed.
a.Hvordan navigerer man i fordele og ulemper?
b.Er der andre strategier der skal overvejes i stedet?
c.Hvordan påvirker det vores fremtidsudsigter med skalerbarhed etc?
d.Er det problematisk at få dem til at betale omkostningerne for udviklingen.
e.Hvem skal vi lave aftalen med, er det malerproducenten, eller plastproducenten, der så sælger til malerproducenten?
a.Hvordan sikre vi stor nok produktion til at de fra den ene dag til den anden, kan skifte til at vores løsning indgår i deres nuværende produktions system med mange enheder i minuttet?
b.Skal vi binde os til en virksomhed, eller er det bedre at udvikle produktet helt færdigt selv og så sælge til flere på en gang?
3.Forretningsmodeller (studerende med høje impact ambitioner)
a.Er licens i virkelighed den smarteste model, eller kan det gøres på andre måder?
b.Skal man opbygge noget sublicensiering med partner-virksomheden, eller hvordan skal det se ud på længere sigt, hvis vi skal have størst impact og en bæredygtig forretning?
c.Hvilken forretningsmodel skaber bedst grobund for os, når vi er 6 studerende? (En licensmodel skaber nok ikke 6 fuldtidsstillinger til når vi er færdige. Kan vi lade 2 gå fuldtid om 2 år, hvilke valg skal vi så tage nu her?)
Ring endelig til os - alle hverdage mellem 9.00 - 16.00: