Den kun et-år gamle startup-virksomhed Zedubra har netop modtaget en investering på et millionbeløb. Med investeringen vil virksomheden revolutionere den eksisterende lektiehjælps-branche og være verdens største platform for en-til-en undervisning.
Zedubra var for godt et år siden på Springboard hos Google. Her var et af emnerne netop kapitalrejsning.
Airbnb for undervisning
Zedubra kan bedst beskrives som Airbnb for privatundervisning, hvor studerende med få klik kan finde lektiehjælp i folkeskolen, gymnasiet og på universitetet. Alle kan oprette en underviserprofil på Zedubra, hvor man selv sætter sin timepris og angiver, hvad man ønsker at undervise i. Siden Zedubras opstart sidste år har platformen allerede 4000 aktive brugere.
Idéen til virksomheden fik stifterne Mads Christensen og Mikkel Lindblom efter deres erfaringer fra deres første virksomhed, GoKarakter, som er et vikarbureau for lektiehjælp. Her er kommunikationen mellem elever og undervisere styret af en administration. Denne proces har de automatiseret i den nye virksomhed. Dermed har de to iværksættere startet en konkurrent til deres eksisterende vækstvirksomhed, hvilket kan virke tåbelig for nogen. Der er dog flere overvejelser bag galskaben.
»Selvom vi har en god forretning i GoKarakter, kom vi til den erkendelse, at fremtiden ikke tillader dyre mellemled. Vi tror ikke på, at folk i fremtiden vil betale 300-400 kr. per time hos et bureau, når de kan få hjælpen til 100 kr. med en kvalitet, der kan være mindst lige så høj. Økonomisk betyder det, at vi som virksomhed får en væsentlig mindre del af kagen, men det må vi acceptere. Den teknologiske udvikling og automatisering går så hurtigt, at der ikke er tid til at vente for at se, hvilken retning vinden blæser. Vi startede Zedubra, fordi vi er overbeviste om, at hvis vi ikke gør det, vil en anden gøre det, og så vil vi måske ikke have en virksomhed om 10 år. Det er den hårde konsekvens af innovation,« siger den ene stifter Mads Christensen.
Deleøkonomi og direkte kommunikation
Derfor gik de to iværksættere i gang med at udvikle den nye platform. Ved hjælp af moderne teknologi har de startet en skalerbar deleøkonomisk platform, der efter deres egen mening i fremtiden kan danne et endnu bedre match mellem undervisere og elever, og brugeren kan dermed få et endnu bedre produkt end hos de lektiehjælpsvirksomheder, hvor administrationen er drevet af mennesker. Nu er den store opgave at overbevise brugerne om fordelene ved at lade en computer-algoritme finde deres nye underviser, og at det både er bedre, hurtigere og mere sikkert.
»Ved hjælp af en intelligent algoritme finder Zedubra lige præcis den underviser, der passer bedst til behovet. Når eleven søger efter en underviser, danner platformen et præcist match på baggrund af parametre som geografi, uddannelse, anmeldelser og pris. Brugeren har derfor med få klik mulighed for at finde sin perfekte underviser til en langt billigere pris end hos de etablerede lektiehjælpsvirksomheder. Her er en stor del af den pris, man betaler, nemlig til administrationen,« siger medstifter Mikkel Lindblom.
Det er den private investor Frederik Falbe-Hansen som har investeret i virksomheden. Frederik udtaler:
"Der skal to ting til at skabe en succesfuld virksomhed: En god idé og dygtige mennesker til at føre den ud i livet. Zedubra har begge dele! Deleøkonomi har allerede gået sin sejrsgang i mange brancher, og det er helt oplagt også at rulle den ud i lektiehjælpsbranchen. Zedubra vil med sit priskoncept gøre kvalificeret lektiehjælp tilgængeligt for elever fra alle samfundslag. Det synes jeg er et inspirerende projekt at være med i.
Mads og Mikkel er utroligt innovative og har et fedt drive. De har tårnhøje ambitioner, men ved også hvilken arbejdsindsats det kræver at nå målene. Zedubra har alle muligheder for at blive en stor succes, og jeg glæder mig til at være med på rejsen!"
Ambitionerne
De to iværksættere har høje ambitioner: Zedubra skal være verdens største platform for privatundervisere. Fordi virksomheden er 100% digital og styret af ny teknologi, er mulighederne for at udbrede platformen internationalt store. Deres ambition er at være til stede i fem forskellige lande ved udgangen af 2017.
Det bliver et spændende år, virksomheden går i møde og vi glæder os til at følge dem!
Outlife er et nyt socialt community for LGBT-miljøet i Danmark. Opretter du en profil på Outlife, kan du chatte med andre LGBT'ere, finde aktuelle events, læse nyheder samt meget andet. I lanceringsfasen har Outlife haft fokus på København. Allerede fra start var reaktionerne positive og tallene taler da også sit tydelige sprog:
"Platformen er generelt blevet taget rigtig godt imod. På bare få måneder fik vi 20.000 brugere - groft sagt kan man sige, at det er Facebook for LGBT-personer. Det er ikke dating, det er et community, og vi er reelt de første på markedet i denne stil."
Vi mødte Outlife første gang til PITCH-træning tilbage i juni 2016, hvor de takkede ja til et efterfølgende Springboard. Vi har taget en snak med Peter Holm Nielsen om Outlife's sparringsforløb hos CONNECT Denmark.
Allerede under forberedelserne kom der nye overvejelser og spørgsmål frem i lyset. Men selvom processen var lang, var den også givende.
"Jeg synes, det var et rimelig stort forberedende arbejde, vi skulle lave frem mod Springboardet. Vi sad faktisk og brugte lang tid dels på at forbedre vores forretningsplan, så vi havde styr på, hvad vi ville have belyst, og dels på vores pitch. Der kom nye problemstillinger frem, i forhold til hvad vi skulle have hjælp til, og da vi fandt ud af hvilke kompetencer, der var i panelet, åbnede det op for nye sparringsmuligheder. Derudover fik vi god sparring med Niels fra CONNECT Denmark undervejs. Han hjalp os rigtig godt igennem helt fra udformningen af invitationen, til selve Springboardet løb af staben."
I september kom så dagen, hvor forberedelserne skulle stå sin prøve - nemlig til Springboardet. Og noget tyder på, at de mange forberedelser bar frugt for Outlife:
"Jeg synes, det var super godt! Der var nogle personer, der var mere relevante at have med end andre. Men jeg synes, at vi fik rigtig meget ud af den sparring vi fik - sådan virkelig! Vi har senere haft møde med nogle af paneldeltagerne, for de var virkelig involverede og engagerede, og jeg vil sige, at flere af dem kom med pointer, vi ikke selv havde tænkt over. Der var faktisk ting, vi gik tilbage og revurderede i vores strategi efter deres input.
Vi fik rigtig meget ud af det, og vi var virkelig tilfredse... og virkelig virkelig glade."
Og et Springboard er bestemt noget, Peter kan anbefale til andre, hvis man er villig til at lægge arbejdet i det. Hvis du er interesseret i et Springboard, så har Peter nogle tips til, hvordan det bliver en succes for dig også:
"Jeg vil helt klart anbefale et Springboard til andre - vi har været meget overraskede over, hvor meget det gav, og jeg vil sige, at vi er en af de virksomheder, der var langt fremme - vi var allerede på markedet, og alligevel fik vi os en øjenåbner. Jeg ville gerne have kendt til denne mulighed tidligere i vores proces - det havde været endnu bedre.
Jeg synes, der kom sindssygt meget godt ud af det - og vi har fået nogle vanvittigt gode kontakter. Vi havde Microsoft med og endte med at komme i deres BizSpark projekt! Og ikke bare det, vi har som sagt også fået rigtig meget god sparring ud af det. Jeg vil anbefale det til folk, der kender deres forretningscase og model godt, og som har nogle usikkerheder, de gerne vil have klarlagt. Dér synes jeg, det er fantastisk at bruge CONNECT Denmark.
Men vær skarp på, hvad det er, du ikke ved - eller hvad det er du har behov for at få hjælp til. Det nytter ikke noget, at du går ud og spørger om nogle ting, du faktisk bare gerne vil have bekræftet. Så identificer dine svagheder, og få hjælp til dem! Det synes jeg, er vigtigt! og så er det vigtigt at forberede sig - jo mere du forbereder dig, desto mere får du ud af det."
Vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer for Outlife.
Siden 2014 har københavnerne kunne leje en GoBoat og nyde hovedstaden fra vandet. GoBoats er dansk designede picnicbåde, delvist bygget af gamle plastflasker, bæredygtigt træ og i samarbejde med DTU, snart også aflagte vindmølledele. De drives af high tech elmotorer og genanvendelige batterier, der oplades af solenergi.
Fordi bådene sejler med max 3,5 knob, kan enhver over 18 år leje en båd og tage en tur på Københavns kanaler - et koncept, der har været populært henover de forgange somre.
GoBoat var på Springboard i foråret 2016, og her fortæller Partner, Anders Mørck hvad virksomheden har taget med sig fra sparringen:
"I foråret 2016 var vi på et Springboard hos CONNECT Denmark, hvor fokus var at få input på vores forestående udvidelse af forretningen. Specifikt diskuterede boardet hvilken forretningsmodel (fuldt ejet datteselskab, joint venture eller licensering) vi med fordel burde benytte os af til at udvide forretningen, hvilke markeder vi bør fokusere på først og hvilke krav vi bør stille til eventuelle samarbejdspartnere.
En af de store fordele ved vores Springboard var at medlemmerne havde langt mere erfaring end vi har og repræsenterede en bred vifte af forskellige baggrunde og kompetencer. Det betød at vi fik en række brugbare konkrete input funderet i virkelige erfaringer. Derudover fik vi også mange forskellige input og der var bestemt heller ikke enighed i boardet omkring hvordan vi bør håndtere udvidelsen af forretningen (positivt ment). Til slut tilkendegav flere af deltagerne at vi var velkomne til at kontakte dem igen for at følge op på vores udfordringer.
Helt konkret har Springboardet mundet ud i at vi har justeret en række faktorer i vores strategi for udvidelsen af vores forretning. Vi er i øjeblikket ved at undersøge muligheden for opstart af vores forretning i 2017 i et par udvalgte markeder og er i dialog med mulige samarbejdespartnere fra disse markeder".
Vi glæder os til at følge GoBoats videre færd!
Specialisterne er en socialøkonomisk innovationsvirksomhed, der rekrutterer, uddanner, afklarer, træner borgere og kommende medarbejdere med autisme. Yderemere løser de opgaver for danske virksomheder primært hos kunderne sekundært inhouse. Specialisterne skaber arbejdspladser og implementerer viden om autisme på det danske arbejdsmarked.
Specialisterne var på Springboard i juni 2016 og havde her brug for sparring på fremtidig strategi i forhold til at skabe yderligere vækst, udvikling og skalering - samt nå visionen på at skabe 1.000 jobs til mennesker med autisme i Danmark inden 2020. Springboardet belv afholdt hos Ergoterapeutforeningen.
Efter Springboardet har vi fået følgende tilbagemelding fra Specialisterne:
"Springboardet satte gang i en nødvendig proces hos os, og det ser ud som om, vi får videre hjælp til at komme godt igennem processen. Det var vigtigt, at vores ledergruppe deltog og hørte, hvad springboardets medlemmer havde at sige om, hvad vi kan gøre for at udnytte momentum og potentiale som virksomhed. To af boardets medlemmer deltog i et efterfølgende strategiseminar, og vi er nu godt i gang med den forandringsproces, som skal til."
Vi glæder os til at høre mere om Specialisternes udvikling om et par måneder.
Stort tak til alle medlemmer der deltog.
Du kan læse mere om Specialisterne her
Human Hotel kan beskrives som en hybrid mellem Airbnb + LinkedIn - et netværk for kreative resjende, der ønsker at bo hos værter med lignende profiler og/eller interesser. Human Hotel blev lanceret i 2009 i forbindelse med COP15 og hjalp her 3.000 NGO'er med at finde ophold i København. I 2015 lancerede virksomheden en online platform, der genererede mere end 1.000 bookinger uden brug af markedsføring.
Human Hotel var på Springboard i april og giver her en update siden sparringen:
"With over 10,000 nights booked through Human Hotel, and a successfully tested beta site, we've gained a clear proof of business and established our main target group. Our experiential product is in demand and we're now seeking investments from relevant partners to help build our brand and accelerate our growth globally.
During our process with CONNECT Denmark and Niels Egelund we went through a very important proces sharpening our business plan and improving our pitching skills.
With the help and sparring from CONNECT Denmark we have now finished our deck and we are in serious dialogue with investors and business angels.
The tools we learned during the process have been implemented in the way we pitch and talk. The feedback we got during springboard has been fundamental to the direction our company has taken and really changed the way we are thinking about our business.
We still have contact with some of the springboard participants on a advisory level and are continuously pursuing our first angel investor.
No doubt we owe Niels and CONNECT Denmark a lot. Thanks for everything".
Martin Rosengaard & Sixten Kai Nielsen, Co-founders, Human Hotel
Vi søger 4 virksomheder, der planlægger deres entre på det tyske marked (eller netop har etableret sig) og ønsker sparring på deres Go-to-market/forretningsstrategi.
Vi tilbyder virksomhederne et "Pitch-Springboard", som er en CONNECT-event, hvor hver case-virksomhed får 12 min. til præsentation af deres strategi. Herefter giver et panel bestående af relevante CONNECT-medlemmer sparring på strategien i 40 min. - faciliteret af CONNECT Denmark.
Pitch-Springboardet afholdes i torsdag den 22. september fra kl. 10.00-16.00 med både tyske og danske erhvervsfolk i panelet. Både præsentation og sparring foregår på dansk.
Eksempler på sparringområder:
Har du kendskab til en virksomhed/start-up (alle brancher er velkomne), der er på vej til Tyskland - så er du velkommen til at kontakte
André Elm på andre@connectdenmark.com
eller
Steffen Vestergaard på steffen@connectdenmark.com
På forhånd tak.
Kære medlemmer
På vegne af bestyrelsen, teamet i CONNECT Denmark og jeg selv, vil jeg gerne sige jer tak for en god generalforsamling den 20. april.
På generalforsamlingen blev "året der gik" gennemgået i et seriøst, men også festligt lag, og vi føler, at vi fik præsenteret et stærkt og positivt billede af CONNECT Denmarks år 2015. Det store tema for denne generalforsamling var den udvikling, som foreningen har undergået det seneste år samt sikringen af foreningens virke med og uden offentlig bevilling.
På generalforsamlingen takkede vi afgående bestyrelsesmedlemmer for deres store arbejde:
Den nye bestyrelse tæller:
Vi glæder os alle til at fortsætte den positive udvikling af CONNECT Denmark i samarbejde med vores medlemmer.
Skulle nogle af jer som deltog på generalforsamlingen have lyst til at dele jeres oplevelse af dagen med os, håber vi, at du vil tage dig tid til at sende en mail til undertegnede på gitte@connectdenmark.com.
Gitte Haaning Høj Direktør
Tør du gå forrest i en verden fuld af forandring og faldgruber? Kom til Vækstfondens årsmøde 2016, og få en spændende dag om muligheder, mod og udviklingens mørkere sider.
Den 3. maj 2016 holder Vækstfonden årsmøde i Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 i København fra kl. 9-16.30. Dagen byder på et spændende program, hvor du bl.a. kan møde stjerneinvestor Lars Dalgaard fra Silicon Valley, Danmarks første rummand Andreas Mogensen og ikke mindst en af verdens mest berygtede hackere, Kevin Mitnick, som live på scenen viser, hvor sårbare vi i virkeligheden er på nettet.
Du får også indlæg fra spændende vækstvirksomheder - og naturligvis rig mulighed for at netværke med de over 1.100 virksomheder, organisationer og investorer, der allerede har tilmeldt sig.
Vi vil igen i år være at finde på årsmødet - og vi håber på, at se dig!
Se programmet og tilmeld dig Vækstfondens årsmøde 2016
Læs den fulde artikel
Igår var EY, Aalborg vært for et CONNECT Denmark Springboard i det nordjyske, hvor vores medlemmer gav sparring til et spændende vækstpotentielt koncept med navnet Zippelip.
Zippelip er en musikalsk "gør-det-selv" forestilling, som kan opføres på skoler af de tidlige klassetrin - et fantasiunivers, der knytter underholdning sammen med læring og skolen sammen med elevernes privatsfære.
Konceptet indeholder læringsspil, e-bøger, brætspil, merchandise samt et unikt produkt, som er elevernes egen interaktive teaterkoncert med digital scenografi fra aktuel skole.
Springboardet er blot 1 af vores over 150 årlige aktiviteter, hvor CONNECT Denmark UDFORDRER, INSPIRERER OG CONNECTER talenter, ledere og virksomheder til at skabe vækst.
CONNECT Denmarks ca. 750 kompetente og erfarne medlemmer giver professionel sparring til landets vækstpotentielle virksomheder og skaber herigennem værdi for både virksomheder og andre medlemmer.
Og det er uden beregning for sparringsvirksomhederne.
Som medlem af CONNECT Denmark er man en del af et dynamisk netværk, der giver indsigt i mange forskellige virksomheder og brancher. Man har fingeren på pulsen og skaber ny forretning for sig selv og de virksomheder man giver sparring.
Læs om hvordan to unge fyre vil tage lektiehjælpsbranchen med storm og om hvordan CONNECT Denmark's medlemmer hjælper dem på vej.
Zedubra er en online platform, hvor underviser og elev kan finde hinanden uden de dyre mellemled. Kræfterne bag virksomheden er de to unge fyre Mikkel Lindblom og Mads Christensen, som også står bag den mere traditionelle lektiehjælpsvirksomhed: GoKarakter
"God lektiehjælp gælder om at skabe det rette match mellem elev og underviser. Med de traditionelle lektiehjælpsvirksomheder skabes dette match af en administration, som finder den rette lektiehjælper ved hjælp af fysiske telefonopkald og e-mails. Vi har skåret administrationen fra og skabt en platform der hurtigt, nemt og præcist finder den lektiehjælp, der passer til eleven. På den måde gør Zedubra lektiehjælp nemmere tilgængeligt, og billigere ved at lade folk klare kommunikationen selv. Vi er dermed gået i deleøkonomiens fodspor" udtaler Mads Christensen.
Studiehjælp uden dyre mellemled
Den administrationstunge formidling mellem lektiehjælper og elev er altså skiftet ud med et let tilgængeligt onlinesystem. Onlinesystemet skaber gennemsigtighed, som går begge veje. Eleven kan derfor præcist finde den lektiehjælper han/hun ønsker ud fra geografi, køn, alder og ikke mindst faglige kompetencer. Ydermere er det muligt at vurdere underviserne efter et forløb, hvilket også skaber konkurrence mellem underviserne. Den nye platform blev syretestet på Springboard hos Google i starten af november 2015. Her kommer en kort update fra Mads Christensen:
"Vi har hos Zedubra fået stor værdi af et sparringsforløb fra CONNECT Denmark. Det er ikke mange foreninger i dette land, som kan sammensætte et så kompetent panel af mentorer. De er udelukkende valgt ud fra de helt specifikke problemstillinger, som virksomheden har brug for hjælp til. Vi har i løbet af vores sparringsforløb stiftet bekendtskab, med flere af netværkets kompetente medlemmer. Det har været en gave, og en stor glæde at så mange har været villige til at hjælpe os på rette vej. Med vores deltagelse på CONNECT Denmarks Springboard, fik vi virkelig testet vores forretningsplan. Det havde en kæmpe værdi at et panel af så kompetente erhvervsfolk, brugte deres dag på at finde huller i osten. Jeg kan kun anbefale det til andre!".
Næste skridt: Investorer
Zedubra har de sidste 2 måneder arbejdet intensivt på at få finpudset konceptet og er nu klar til næste skridt, nemlig at finde de rette investorer og samarbejdspartnere.
"Tankerne, ideen og alt det tekniske er efterhånden på plads. Vi har skabt en yderst effektiv platform, som er klar til at blive skaleret ud i hele verden. Vi har virkelig haft stor glæde af CONNECTs sparring, samt netværk i denne proces. Nu er vi kommet til det næste skridt, nemlig at finde de rette investorer og samarbejdspartnere. Jeg er overbevist om at CONNECT Denmark også her kan bidrage yderst positivt" lyder det fra Mads Christensen.
Vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer for Zedubra. Ambitionerne er i hvert fald høje. For som de selv udtrykker det:
''Verdens største taxaselskab, ejer ingen biler - Uber''.
''Verdens mest populære medie, skaber intet content - Facebook''.
''Verdens største formidler af lejeboliger, ejer ingen boliger - AirBnB''.
Mon Zedubra bliver verdens største udbyder af lektiehjælp, uden nogen ansatte?
Læs mere om Zedubra
Ring endelig til os - alle hverdage mellem 9.00 - 16.00: