URBAN TREE – EN GRØN LØSNING MED CIRKULÆRT FOKUS
URBAN TREE har fokus på en nutidig bæredygtighedsagenda. De udvikler bæredygtige træ-lignende løsninger til byer, der består af en cementkonstruktion med beplantningsmuligheder. Der er tænkt i cirkulære baner med materialet til konstruktionen, og derudover sikrer planterne en bedre luftkvalitet. Konstruktionen har et multifunktionelt design, som afhjælper følgerne ved skybrud ved at opsamle regnvand, som derefter bruges til at vande planterne med. Med et nutidigt og relevant produkt var sparringspanelet meget positive overfor URBAN TREE og deres præsentation. Ligeledes var URBAN TREE efterfølgende taknemmelig for den brugbare sparringssession.
”Forberedelsen til SPRINGBOARDET har været værdifuld i forhold til at få fokuseret vores udviklingsbehov her og nu. Mødet var dygtigt faciliteret og forberedt, og gav god og nuanceret sparring,” Louise Kjær-Hansen, Co-founder af URBAN TREE.
Da URBAN TREE stadig befinder sig i et udviklingsmæssigt tidligt stadie, står virksomheden overfor et par problemstillinger. Et typisk dilemma, når ens produkt er omkostningskrævende at producere, er især, hvordan man skal håndtere at sælge sit produkt, hvis man ikke har finansiering til en prototype.
HØNEN VERSUS ÆGGET DILEMMA Startups har ofte behov for at sælge deres produkt først, så der på den måde kan opnås finansiering til at producere produktet. På samme tid vil en køber typisk gerne se en prototype, før de vil købe produktet. Det skaber et ’hønen vs. ægget dilemma’ især for virksomheder, der har omkostningstunge produkter.
”Man kan nogle gange tænke i løsninger såsom at finde de 2-3 virksomheder, som er uundværlige for ens produktion og gøre dem til en del af et anpartsselskab, og dermed have hånden på kogepladen,” Randi Trabjerg, Odense Iværksætterservice.
Denne holdning støtter Lars Poulsen fra Cognitio Advisory og nævner at Speed to Market er vigtigt at fokusere på for URBAN TREE og at det derfor er værd at invitere produktionsvirksomheder med ombord.
Sparringspanelet kom også ind på andre muligheder, hvis man for eksempel ikke vil afgive for mange andele i virksomhedens opstarts fase, såsom at deltage i konferencer, hvor andre virksomheder sponserer støtte til de bedste idéer såvel som at søge soft funding hos fonde og andre organisationer.
KEY TAKE AWAYS Udover de nævnte råd kom sparringspanelet også omkring følgende generelle KEY TAKE AWAYS til startups i deres diskussion:
- Tænk Customer Experience Management. Hav fokus på, hvad der er væsentligt for kunden at vide og hvad deres outcome er - Det er uforpligtende at opsætte et advisory board og en god måde at få flere tanker med ombord
- Det er ofte en god idé at ansætte en dygtig salgsprofil med økonomisk forståelse, især hvis man vil skalere salget hurtigt og effektivt - Når man tænker internationalisering, kan det være en idé fra start af også at overveje internationale samarbejdspartnere
Fokus på hele forretningen
Det blev tydeligt til Cash is King, at for at kunne tiltrække kapital er der en lang række komponenter, virksomheder skal mestre for at blive attraktiv for potentielle investorer. Det er ikke nok blot at fokusere på produkt og idé – resten af forretningen skal også plejes. Og som ny iværksætter kan idé og produkt hurtigt tage fokus, mens resten af forretningen bliver glemt, hvilket potentielt kan påvirke chancerne for kapitalfremskaffelse.
Skab de bedste vilkår for kapital
Tilførsel af kapital er ofte en nødvendighed, for at en virksomhed skal lykkes. Men det at skaffe kapital og tiltrække potentielle investorer kræver, at man har øjne på hele forretningen – lige fra bæredygtighed til kompetencer i teamet. Under den strategiske debat til Cash is King var der bred enighed i panelet omkring, at det er yderst nødvendigt at tænke bæredygtighed ind i forretningen for at komme foran i køen til kapital. Liselotte Stokholm, Erhvervshus København, påpegede i den forbindelse: ”Det at tænke bæredygtigt er en forretningsmulighed og en konkurrencemæssig fordel – både nationalt og internationalt”.
Derudover blev det flere gange understreget, hvor vigtig teamet er, når man ønsker at tiltrække kapital. Som Michael Hansen, DanBan, fremhævede, er det en potentiel risiko, hvis en virksomhed kun har én founder. Det er derfor vigtigt med et solidt og stærkt founding team. Ligeledes oplever startups typisk, at et stærkt team med mange komplementære kompetencer kan være vigtigere for en investor end selve produktet eller idéen. Som Mai Louise Agerskov, Incuba, formulerede det: ”Det er ikke idéen, der bærer virksomheden – det er de mennesker, der kan eksekvere på den”.
Yderligere er et effektivt pitch uundværlig for at vise den bedste side af virksomheden. ”Når du skal søge kapital, skal du ikke gå ned på pitch - så sørg for at have den rette hjælp", understregede Anders L. Østergård, Fluidan. Et godt og effektivt pitch gør potentielle investorer interesserede i dit team og din forretning og dermed øger det chancen for at tiltrække kapital. Udover at aktivt søge ekstern sparring til ens pitch, var det også et gennemgående råd til Cash is King generelt at søge ekstern sparring omkring forretningsudvikling, da det ofte fører til ny inspiration og muligheder.
Dette er blot nogle af de mest fremtrædende Key Take Aways fra Cash is King – i form af råd om, hvad du som virksomhedsejer kan fokusere på for at gøre virksomheden til en mere attraktiv investeringscase.
Fokuser energien på, hvad der giver værdi
På trods af at der blev sat fokus på vigtigheden i at kunne jonglere succesfuldt med alle komponenter, der er relevante for at skabe en helstøbt virksomhed, er det sjældent realistisk for en iværksætter at formå at have tid til det hele på lige stort plan. Det er derfor nødvendigt at udvælge og pleje, hvilke indsatsområder, der giver mest værdi for virksomheden. Det er i den forbindelse vigtigt at være opmærksom på hele værdikæden og ikke udelukkende fokusere på produkt og idé. Bæredygtighed, kompetencer, kommunikation, teamet med mere spiller i høj grad også en vigtig rolle, når det handler om at skabe de bedste forudsætninger for at tiltrække kapital.
Njord Advokater
Njord Advokater og CONNECT Denmark har siden 2017 samarbejdet om at udvikle danske startups og SMV’er. Njord Advokater har i sin tid hos CONNECT Denmark bidraget med viden og kompetencer, som har givet en række danske startups og SMV’er bedre grobund for at komme videre på deres vækstrejse. Jens Christian Dreyer, partner i Njord Advokater, deler hans tanker bag beslutningen om Njord Advokaters partnerskab med CONNECT Denmark.
Tænk fremadrettet
At være partner hos CONNECT Denmark giver mulighed for at få indblik i nye og innovative forretningsinitiativer, idéer og mennesker. ”Jeg er overbevist om, at det er vigtigt hele tiden at få nye kompetencer, viden og inspiration ind, så vi løbende kan udfordre og udvikle vores virksomhed,” udtaler Jens Christian Dreyer. For Njord Advokater er det essentielt at have øjnene på bolden og bruge et netværk som CONNECT Denmark til at være opdateret og på den måde være et skridt foran. ”Vi ønsker at geare vores virksomhed til at tænke fremadrettet og i den forbindelse gøre op med det lidt støvede image som advokatvirksomheder generelt har – eksempelvis ved nøje at følge med i og vinde forståelse for, hvad der rører sig i det danske iværksættermiljø og i andre brancher ”, siger Jens Christian Dreyer.
Spille hinanden gode
Udover at få et godt indblik i, hvad der rører sig i vækstlaget af dansk erhvervsliv, ser Jens Christian Dreyer også en værdi i at udvikle og udfordre egne og andres kompetencer. At deltage på et SPRINGBOARD® giver en hel unik mulighed for at lære af andres viden og komme ind under huden på nye brancher. Hvert panel er skræddersyet, således at det indeholder paneldeltagere med forskellige baggrunde og erfaringer, så både virksomheden og paneldeltagerne er sikret nye inputs på tværs af faggrænser og erfaringsgrundlag. ”SPRINGBOARD®s handler om at spille hinanden gode og lære af hinandens kompetencer. Ikke blot for at bidrage med sparring til den virksomhed, der har hovedrollen, men også for at sikre at jeg selv og de andre paneldeltagerne går derfra med ny viden og kompetencer,” siger Jens Christian Dreyer.
Værdifuldt netværk
På et SPRINGBOARD® kan du møde en lang række ambitiøse iværksættere, passionerede og dedikerede erhvervsfolk, ledere og specialister. Her får du via et faciliteret forløb indblik i andres kompetencer og erfaringer. Det gør at samarbejder bygges med en god forståelse og baggrund for hinanden – noget som Njord Advokater også har haft stor glæde af. ”SPRINGBOARD® er et helt genialt koncept, hvor du får mulighed for at møde nye potentielle relationer og lære dem at kende – inden et potentielt samarbejde”. På et SPRINGBOARD® får du mulighed for at blive klogere på personer, kompetencer, styrker og svagheder, hvilket giver dig en unik mulighed for at præsentere dig selv og give et indgående indtryk før et potentielt samarbejde. ”Jeg har efterfølgende fået mange værdifulde samarbejder – både med virksomheder og de andre paneldeltagere efter endt SPRINGBOARD®,” slutter Jens Christian Dreyer.
CONNECT Denmark og Dansk Erhverv inviterer til det landsdækkende event: Cash is King. Cash is King sætter fokus på barriererne ved kapitalrejsen og giver indblik i de mange muligheder der er for kompetent rådgivning i forbindelse med kapitalrejsning.
Tid: Den 25. marts kl. 14:00 – 16:00
Sted: Online via Zoom
Dagen inkluderer et strategisk SPRINGBOARD®, hvor Brian Mikkelsen, Rolf Kjærgaard, Sidsel Hougaard og Liselotte Stokholm, vil diskutere hvordan vi bedre kan hjælpe danske virksomheder på deres rejse mod kapital.
Dagen afsluttes med et breakout, hvor du har mulighed for enten at høre mere startup kapital eller scaleup kapital. Her vil du møde nogle toneangivende og interessante iværksættere der fortæller om deres kapitalrejse.
Cash is King afholdes i samarbejde med Dansk Erhverv, EY, DanBAN og Vækstfonden.
Hvis du er medlem eller partner med CONNECT, er arrangementet gratis.
SPOR 1: STARTUP KAPITAL
SPOR 2: SCALEUP KAPITAL
Case story: ATLANT 3D Nanosystems
“Startups are a rollercoaster, and one needs to enjoy the ride”, Dr. Maksym Plakhotnyuk, PhD in Nanotechnology, CEO and co-founder of ATLANT 3D Nanosystems. ATLANT’s journey to capital has, as Maksym puts it, not been without highs, lows and sharp curves. Read how the deep tech company found the right path to scale with success.
Next stop: Mars
Maksym was curious about science and entrepreneurship from his childhood, when he created a home-made chemical lab in his parents’ garage and earned pocket money by vaccinating rabbits with his father, a veterinarian, back in the 90s in a small village in Ukraine. Many years, two masters and a PhD later, he obtained a Fulbright Scholarship with a dream to make nanotechnology centers everywhere in Ukraine, to give access to advanced technologies and support innovation in his home country. But on a journey to precise manipulations with atoms, Maksym teamed up with other prominent engineers and scientist, Ivan Kundrata from Slovakia and Prof. Julien Bachmann from Germany to start ATLANT 3D, a startup with a vision to democratize access to nanotechnology and enable deep tech innovation, but now on a global level to encourage many more people to innovate using their own nano center. Maksym and his team were the first to create and commercialize a unique technology bringing until now hypothesized molecular assembly machine to life, predicted by such prominent scientists as Prof. Eric Drexler and Dr. Ralph Merkle. Based on this technology ATLANT 3D developed the first industrial machine for atomic and molecular assemblies and fabrication of micro and nanodevices - the Nanofabricator - that was turned from a science fiction idea to a real-world device.
“We started ATLANT 3D with a vision to democratize access to micro and nanotechnology on a global scale and enable on-demand micro and electronics fabrication on Earth – and beyond. I want to make great technology that can change the world and make the most precise printer that can go to Mars one day”. With a great idea and high ambitions Maksym decided to find investors who could help bring ATLANT 3D Technology to the market.
Scaling is a team sport
As ATLANT 3D embarked on the journey of finding potential investors, it became evident that it would not be as easy as first thought. Finding the right people with the right competencies, passion and understanding for the deep tech business was a challenge, as deep tech is a long-term investment business area, that not many investors have an understanding for. Furthermore, it has been a challenge for ATLANT 3D to explain to potential investors why they needed large sums of capital in order to scale, even though they were still in an early stage. “The two most notable challenges we have encountered have been: Scaling the business from an idea to a running company and finding the right people that have the skills and passion to help our technology and vision. Denmark is a very nice country with a lot of smart people and advanced technologies, but it is one of the hardest places to raise capital for deep tech ventures. So far, we were self-funded and by Innovation Fund Denmark and EU H2020 public funded projects, we also highly appreciate pre-seed investments from Sony Startup Acceleration Program that believed in us early in our journey.”
One of the biggest learnings ATLANT 3D has taken away from their capital journey is to surround yourself with the right people. From picking visionary investors that are driven and passionate about the business to highly motivated team members, which can drive a company into the future. During ATLANT’s 3D capital journey they have also sought experienced people that understand the game of raising capital and the deep tech business, which have been a vital support on their capital journey. “Scaling is not a sprint – it’s a marathon, but also a team sport”, Maksym.
Dream big
ATLANT 3D has come a long way during the two years they have been in business. The technology has proved to be working efficiently, the interest in ATLANT 3D is great from many Fortune 500 companies and the team has grown from just three co-founders to a team of 14 colleagues that are highly valued by ATLANT’s co-founders. “We have come a long way since the beginning, because of our relentless team that are both brilliant and enthusiastic about being part of the ATLANT 3D journey– it can’t be emphasized enough how important it is to surround yourself with people who are passionate and involved with the vision and company. We ask our team why they choose and stay with ATLANT 3D and we receive the answer that one would not expect in other places – “It is super interesting, challenging; it is cutting edge technology and huge potential; we do things we cannot do elsewhere, and we receive respect for our work”.
Since the home-made lab in his parents’ garage in Ukraine, Maksym has come a long way. He wouldn’t have made it as far as he has without the people, the team that believe and work towards a shared vision. “Don’t be afraid to dream bigger – having a great idea for now is good but think further into the future!”
Maksym has always dreamt big and continues to do so. We can’t wait to read and hear about the most precise printer made by ATLANT 3D that will be going to Mars.
Read more about ATLANT here
Hvordan mestrer man at tænke alsidig omkring sin kapitalsøgning? Mød co-founder af Fluidan Anders L. Østergård der deler sine erfaringer fra Fluidan’s kapitalrejse her og til Cash is King den 25. marts. Fluidan har udviklet et måleinstrument, der automatiserer reologi-måling i industrielle processer.
En iværksætter drøm
Anders L. Østergård havde længe haft drømmen om at skabe en forretning fra bunden, men han manglede idéen. Efter et CBS-kursus i entrepreneurship blev han mentor i et iværksætterprojekt (CPH SpinOut). Her igennem mødte han, hvad der skulle blive hans kommende co-founder af virksomheden Fluidan: Fridolin Okkels. ”Her mødte jeg så manden med den gode idé, co-founder af Fluidan, Fridolin Okkels. Fridolin præsenterede mig for et nyt perspektiv på reologi-måling i industrielle processer, som jeg med det samme så potentiale i”, fortæller Anders. Men at bygge et kompliceret måleinstrument er hverken lige til eller billigt. Så her begyndte duoens udfordrende rejse mod at skaffe kapital til at udvikle produkt og virksomhed til at blive en god forretning.
Jagten på en investor til et højteknologisk produkt
Anders og Fridolin gjorde sig en vigtig overvejelse, inden de påbegyndte deres kapitalrejse: Der skulle skaffes tilstrækkeligt med kapital til produktudvikling og til en beskeden løn. De var nemlig begge familiefædre med hvad der af følger af forpligtelser, som ikke forsvandt, fordi de begav sig ud på et spændende iværksættereventyr. ”Vi var begge familiefædre midt i livet, og kunne ikke bare sætte vores familier på lud og koldt vand. Så vi var enige om, at der skulle findes kapital til både til produktudvikling og en beskeden løn”.
En læring Anders og Fridolin gjorde sig på deres kapitalrejse var, at det langt fra er nemt at finde en investor til et højteknologisk produkt: ”Ud af 100 investorer vil næsten alle helst se på IT-baserede startups, mange vil se på med-tech og fin-tech, mens måske kun et par stykker interesserer sig for noget så tungt og nørdet som hardware til industriproduktion”, fortæller Anders. Hertil kom at han og Fridolin var noget optimistiske med deres forretningsplan og urealistiske omkring, hvor lang tid det ville tage at nå break-even i markedet. ”Allerede ved første kapitalrunde hørte vi spørgsmålet: Har I husket at gange med pi? Og det havde vi ikke. Og hvis vi havde, ville ingen have investeret, og vi ville nok heller ikke selv have kastet os ind i kampen”. Men heldigvis lykkedes det at finde en investor, der troede på forretningen og duoen. Og de sikrede dermed deres første investering fra Syddansk Innovation.
Gå ikke ned på kvaliteten af pitch-deck
Fluidan er i dag nået lagt: Virksomheden har et godt produkt og en stærk pipeline af kunder. Fluidan har solgt produktet i tre forskellige industrier og har bevist, at markedet er der. Men vejen dertil har været fyldt med udfordringer. Listen af investorer er vokset gennem tiden og består nu af omkring 25 personer og organisationer. ”Altså, vores liste af investorer, som er opbygget igennem de fire investeringsrunder, er cirka lige så velordnet som Boris Johnsons frisure”, udtaler Anders. Og i løbet af kapitalrejsningsprocessen er en række større, potentielle investorer sprunget fra, fordi de enten gerne ville sikre sig en kontrollerende del af virksomheden, mens andre havde fortrukket at de to co-founders stadig sad med over 50 procent af virksomheden – hvilket ikke er tilfældet.
Mød It-iværksætteren og founder af QuadSAT Joakim Espeland, som taler til Cash is King den 25. marts. QuadSAT har udviklet et fleksibelt og omkostningseffektivt værktøj til test og måling af satellitantenner.
Ventede på det rette investormatch
QuadSAT har igennem sin levetid været gennem flere investeringsrunder. Første investering kom tidligt, da QuadSAT vidste, at de var nødt til at sikre en kapitalindsprøjtning for at få gang i virksomheden. ”Vi skulle bare have kapital for at komme i gang – og så måtte vi se, hvor det bar os hen. Vi vidste ikke hvordan vi skulle adskille de forskellige investortyper og hvordan vi skulle identificere de rigtige for os. Vi vidste dog at det var vigtigt at bygge en prototype for at kunne opbygge opmærksomhed i den kommende kapitalrejsning”, udtaler Joakim Espeland
Dog var det også vigtigt for QuadSAT ikke at opgive for stor en ejerandel for tidligt. De fik flere tilbud, hvor investorer ville købe 50 procent af virksomheden, men det var ikke en mulighed. QuadSAT’s mål var at få nok penge til at komme i gang og samtidig holde på så stor en ejerandel som muligt, indtil det rette investormatch dukkede op. ”Det var vigtigt, at vi som founders af virksomheden fastholdt en stor ejerandel, indtil vi fandt den helt rigtige investor som forstod hvilken forretning vi byggede og hvilke kapital behov vi havde”, understreger Joakim Espeland. QuadSAT ville hellere klare sig med meget færre penge end de egentlig havde brug for, for at sikre at de stadig havde en markant ejerandel af virksomheden, som de potentielt kunne afgive senere på deres kapitalrejse, når de havde fundet det helt rette investormatch.
Forståelse for virksomheden og teknisk jargon
Det komplicerede produkt og den tekniske jargon har været en af de største udfordringer for at få budskabet igennem til potentielle investorer. Havde investorer ikke indblik i spaceindustrien, tog det tid og det var svært at overbevise dem om potentialet i QuadSAT. ”Vi er en kompliceret virksomhed, så det har været svært at forklare investorer, hvordan vi passer ind i en forretningsmodel og forklare, hvordan forretningsmodellen vil skifte over tid i og med vores teknologi ændrer og udvikler sig ”.
I forbindelse med interaktionen med forskellige investorer har Joakim, som er uddannet ingeniør, lært på den hårde måde, at man som founder af en teknologiskvirksomhed, også skal være en dygtig ”oversætter”, der formår at forklare et kompliceret produkt og den tilhørende forretningsmodel effektivt i forhold til potentielle investorer. ”Vi har via kapitalrejsningsprocessen lært, at du som specialist er nødt til at tilpasse din kommunikation til den investor, du taler med og ofte gøre tingene lidt mere enkle for at komme bedst muligt igennem med vores budskab”.
Tænk stort og tro på din virksomhed
QuadSAT har erfaret, at man som virksomhedsejer skal tænke stort med det samme og tro på drømmen. ”Jo større og længere man tænker på mulighederne i fremtiden, jo bedre idé har man om de trin man skal tage på vejen for at nå derhen, og dermed nemmere ved at finde den rigtige vej”.
Tilmeld dig til Cash is King den 25. marts og bliv klogere på kapitalrejsen.
Læs mere om QuadSAT her
CONNECT Denmark og Dansk Erhverv har fornøjelsen af at introducere Iris Engelund, founder af Play Your Talent, som taler til Cash is King den 25. marts. Play Your Talent er et innovativt digitalt softwaresystem, udtænkt til nemt og effektivt at arbejde med talentudvikling og fremdrift i virksomheder såvel som hos privatpersoner.
Købte sine første investorer ud for en million kroner
Iris mødte sin første investor kun tre måneder efter at have startet Play Your Talent. Investoren var IT ingeniør og købte ind på Iris’ passion og idé – til trods for at softwaren var på et design stadie og endnu ikke var udviklet. Investoren fandt hurtigt et udviklingsteam, der kunne hjælpe med at bygge softwaren til Play Your Talent. Da softwaren var udviklet, kunne forretningen blive bygget op. Dog var situationen den, at kun en måned efter investeringen, flyttede han permanent til USA, hvilket gjorde at Iris besluttede sig for at lede efter endnu en investor med ambitioner om at være hands-on på forretningen og tæt på i dagligdagen. Det blev dog ikke en succes med den nye investor, da forventningerne om arbejdsindsats ikke blev ordentligt afstemt og imødekommet. Grundet denne situation tog Iris den beslutning at de to investorer ikke var de rette for forretningen. Iris lånte derfor en million kr. og købte dem begge ud. ”Vi var slet ikke skarpe på hvad vi forventede af hinanden. Jeg forventer at når man er investor i min virksomhed er vi fælles om at styrke virksomheden i dagligdagen. Men min nummer to investor havde mere en idé om at han var passiv og der endte med en total mismacth af forventninger til samarbejdet”, udtaler Iris.
Den rigtige investor med de rette ambitioner
Denne læring gjorde Iris meget opmærksom på, hvilken profil der skulle ind i virksomheden. En del investorer bød sig til, men de var ikke det helt rigtige match til virksomhedens vision. Til sidst lykkedes det at identificere en ny investor, der nu arbejder i et tæt parløb på at skabe kendskab og vækst til Play Your Talent. ”Jeg var så heldig at møde den helt rigtige partner – med de rette ambitioner. En partner, der har masser af gejst, drive og målrettet arbejder sammen med mig om, hvordan vi bedst løfter virksomheden til det næste niveau”. Fra en situation hvor Iris måtte kæmpe hårdt for at trække læsset alene på fremdriften af virksomheden, er Iris nu i en situation, hvor hun har en partner der i høj grad ser perspektivet i hendes idéer og støtter hendes tiltag. Samarbejdet er nu blevet energigivende og succesfuldt og derved rykker virksomheden sig utrolig hurtigt fremad. At låne den million, var en god beslutning for Iris og virksomhedens succes.
Fokus på virksomhedens behov
Efter tre år, som iværksætter, står Iris med en stærk forretning og overvejer nu, at søge yderligere investeringer, med henblik på at sætte fart på virksomhedens vækstrejse. Denne gang er hun dog bedre forberedt til at indlede en dialog med potentielle investorer – primært fordi hun nu er meget opmærksom på, hvad hun og virksomheden har brug for. ”En ny potentiel investor skal forstå forretningen, forstå os som ejere og vores vision. Og så skal den person, vi skal have med om bordet, i høj grad have samme værdigrundlag til at ville være med til at gøre en forskel”, understreger Iris.
Iris taler til Cash is King i København den 25. marts om forberedelse og vigtigheden i at indlede et samarbejde på baggrund af god kemi, grundig forventningsafstemning og en fælles forståelse for forretning og vision. Derudover giver hun en opfordring til långivere om at tale i øjenhøjde og støtte nye iværksættere i at forstå den komplekse kapitalverden.
Virksomheden Relewise består af tre stiftere, der sammen har udviklet en digital motor til online handel. Selvom Relewise kun har eksisteret i kort tid, har de tre stiftere formået at skabe et stærkt produkt, der har sikret virksomheden en solid kundebase fra start.
Et stærkt produkt sikrer ikke sejren
De tre stiftere har alle en teknisk baggrund som lead-udviklere og produkt nørder. Derfor var panelets fokus fra start, at stifterne er nødt til at tilføje værdi til resten af virksomheden og fokusere på, hvad der er vigtigt for kunden. For det er nemlig ikke åbenlyst, hvad en teknisk virksomhed som Relewise kan tilbyde kunden af konkret værdi og omsætning. Et af rådene fra panelet var derfor: ”Fokuser på: the benefit of the benefit. Hvilke fordele giver produktet kunden? Hvad skaber den ekstra værdi?”.
I stedet for kun at fremhæve de tekniske fordele, er det vigtig at sælge den værdi de tekniske fordele kan give kunden – altså at fokusere på the benefit of the benefit. På den måde sælger man ikke blot et stærkt, teknisk produkt, der differentierer sig fra konkurrenternes, men også et produkt, der kan give konkret værdi til kunden i form af øget omsætning eller synlighed.
Som stifter af en teknisk virksomhed har man ofte et indgående kendskab til sit produkt og dermed en stor troværdighed, som gør at man kommer godt fra start. Men hvis man skal nå længere og dybere ind på markedet er det essentielt at kunne sælge, ikke blot produktet, men også de fordele det giver kunden.
Besøg Relewise og læs mere her: www.relewise.com
Ring endelig til os - alle hverdage mellem 9.00 - 16.00: