Det nye CONNECT Denmark
Den 28. oktober afholdt CONNECT Denmark (CDK) ekstraordinær generalforsamling for medlemmer, kommende bestyrelse og medarbejdere.
Et kig tilbage
Tidligere bestyrelsesformand Kim Budolph gav i den forbindelse et indblik i tiden under/efter konkursen. CDK gik konkurs den 27. december 2021 – pga. manglende, kommende bevillinger. De manglende bevillinger gjorde det umuligt for CDK at fortsætte og foreningen måtte derfor erklæres konkurs. Arbejdet mod en rekonstruering af CDK gik i gang med det samme.
Daværende direktør Palle Riismøller har gjort et stort arbejde forinden i at gennemføre en turnaround af foreningen og har været en bærende kraft i at gøre det nødvendige arbejde for at rekonstruere CDK. Der skal i den forbindelse lyde en stor tak til Palle for det gode arbejde!
Status – vi gør en forskel
CDK gennemfører ca. 140 Springboard®s og ca. 10-15 pitch-træninger om året. Det betyder at medlemmerne giver sparring og er i dialog med ca. 250 virksomheder årligt. Aktiviteterne får positiv respons fra både virksomheder og medlemmer. Virksomhederne giver en rating på 4,1/5 og paneldeltagerne 9,2/10 af Springboards. Vi holder niveauet, både i forhold til antal og rating af Springboards, selvom vi er færre medarbejdere. De kommende syv måneder skal vi afholde 95 nye Springbords.
Vi rapporterer hvert kvartal til Erhvervsstyrelsen - og det er positive tal. Vi kan dokumentere, at virksomheder der får sparring hos CDK lever længere, omsætter mere, ansætter flere, etablerer oftere bestyrelse og har lettere ved at skaffe kapital end landsgennemsnittet. Dermed bidrager medlemmerne til at fremme innovation, øge skatteindtægter og arbejdspladser.
Et kig fremad – fokus på CONNECT Denmarks kernekompetencer
CDKs forretningsmodel er unik med forudbetalt sparring og det giver nogle klare forventninger til virksomhederne. Virksomhederne ”betaler” ved at levere højst mulig kvalitet, engagement og professionalisme. For at give paneldeltagerne og virksomheden den bedste oplevelse, er kvalitet alfa omega. Og det kan CDK fremover fortsat optimere og justere.
Derudover skal der fokuseres på CDK’s kerneydelse: SPRINGBOARD®, der er unik og giver stor værdi for både virksomheden og paneldeltagerne. Videre skal CDK have fokus på at have den bedste og mest optimale team-sammensætning. Alle skal bidrage til vores vigtigste opgave: At levere Springboard af høj kvalitet.
Den nye bestyrelse: ”De der har evnen, har pligten”’
Bestyrelsen kommer til at bestå af fem medlemmer:
Fælles for alle de nye bestyrelsesmedlemmer er først og fremmest, at de ser et behov for CDK -og ser den værdi og forskel CDK gør for virksomheder. Derudover tror de på at: ”De der har evnen, har pligten”, og vil derfor gerne være af CDK’s fællesskab, hvor vi sammen med vores medlemmer deler viden og dermed støtter op om danske virksomheder.
Stor tak til bestyrelsen for at stille op og blive del af CONNECT Denmark! I er med til at gøre en forskel for danske virksomheder.
En opfordring
De fleste virksomheder der får sparring på Springbord er introduceret til CDK via medlemmerne. Disse cases er ofte de bedst egnede, da de er blevet ”pre-screenet”, kort introduceret til CDKs metode og erkender et behov for objektiv og ekstern sparring. Sådanne cases og virksomheder vil vi rigtigt gerne have flere af! Opfordringen er hermed givet videre til jer og jeres netværk!
Merete Friis, forperson
Senior Director hos Vækstfonden
Merete Friis har en mangeårig og dyb erfaring fra den finansielle verden, senest som Senior Director hos Vækstfonden. Merete har en bred faglighed for at drive forretningsmæssig vækst og en stor passion for startups, innovation og ledelse.
Henrik Hahn-Nissen, næstformand
Særlig rådgiver / CEO hos Influenter
Henrik Hahn-Nissen har grundlagt lobbyvirksomheden Influenter. Henrik har stor passion for politisk interessevaretagelse og iværksætteri, og med sin innovative tilgang til opgaver formår han at åbne døre hos relevante beslutningstagere.
Mads Váczy Kragh
Direktør hos Erhvervshus Sjælland.
Mads Vaczy Kragh har med sin mangeårig erfaring fra erhvervslivet, senest som direktør i Erhvervshus Sjælland, tilegnet sig en bred faglighed i forhold til virksomheds- og erhvervsudvikling. Særlige kompetence-områder er strategi, finansiering og internationalisering, hvor iværksætteri og udviklingen af inkubationsmiljøer er et specialområde.
Nicolai Jæpelt
Crowdfunding Chef hos Coop i Danmark
Nicolai Jæpelt er tidligere iværksætter og sidder i dag som Crowdfunding Chef i Coop, hvor han arbejder for at demokratisere adgangen til kapital og markeder ved at skabe nye relationer mellem bevidste forbrugere og ansvarlige virksomheder.
Inger Petersen Thalund
Vicedirektør hos DI
Inger Petersen Thalund har en bred erfaring fra erhvervslivet, hvor hun har haft en række ledende stillinger, senest hos DI som vicedirektør. I DI er Inger blandt andet ansvarlig for DI’s Iværksætterordning, ligesom hun har stor indsigt i strategi, ledelse og kommunikation - ikke mindst i datadrevet og strategisk virksomhedskommunikation.
Digitalisering er blevet et af de helt store fokuspunkter, når man driver forretning i det 21. århundrede. Mange nye virksomheder er etableret i de senere år, hvor digitalisering er omdrejningspunktet. Det er ofte med henblik på at simplificere og effektivisere den måde, vi arbejder og lever på. Et af de områder, der har oplevet den største vækst, er inden for SaaS (Software as a Service). I 2019 udarbejdede Gartner en analyse, som forventede, at SaaS industrien ville vokse med USD 140,6 mia. inden 2022. Det er bl.a. baseret på, at virksomheder har +50% flere omkostninger til SaaS løsninger, end de havde for blot to år siden.
I dag kører stort set alt i skyen, hvilket er langt hurtigere, billigere og mere fleksibelt, end det tidligere har været, hvor vi downloadede software ned på computeren. Imidlertid gør vi os også meget afhængige af de SaaS virksomheder hvis løsninger, vi vælger, og dermed følger der naturligt nok en bagside. Når vi gør os afhængige af internettet, kan brud på internetforbindelser eller andre nedbrud bl.a. grundet eksterne faktorer medføre, at hele platformen er utilgængelig, indtil der bliver rettet op på fejlene. Som eksempel kan nævnes, da virksomheden Slack, som er et udbredt kommunikationsmiddel i mange virksomheder, havde et nedbrud i januar 2021. Her kunne 12 millioner brugere i mere end tre timer ikke kommunikere med hinanden på samme vis, som de ellers var vant til.
Blandt de mest succesfulde SaaS virksomheder finder vi Microsoft, SAP Concur, MailChimp, Shopify, Adobe, Zoom, Salesforce samt en lang række andre velkendte leverandører og løsninger, som har millioner af daglige brugere.
Mogens Hafstrøm Nielsen er en af CONNECT Denmarks medlemmer, som på sparringspaneler rådgiver virksomheder omkring deres problemstillinger. Her har Mogens ofte bragt hans viden i spil omkring SaaS løsninger, da størstedelen af de virksomheder, han rådgiver og investerer i, er tech-virksomheder.
” ’Nail it before you scale it’, dvs. fokuser på at opnå et solidt product market fit FØR, du begynder at tænke på at skalere din forretning,” påpeger Mogens Hafstrøm Nielsen.
Han forklarer, at det er vigtigt at forstå sit marked- og kunders købsmotivationer for at kunne blive en global vækstvirksomhed med en forretningsmodel baseret på SaaS. Det handler om at blive opfattet som markedslederen, når pragmatiske købere begynder at købe.
”Der er virkelig mange grunde til, at SaaS er en konkurrencemæssig løsning at fokusere på. I dag er det svært at finde software løsninger som IKKE er SaaS, fordi det er den foretrukne købsform,” understreger Mogens Hafstrøm Nielsen.
Bliv en del af vores netværk, og mød bl.a. Mogens Hafstrøm Nielsen og mange andre kompetente medlemmer med bred erfaring og viden. Læs mere her.
Hvis du har en virksomhed, som ønsker sparring fx inden for digitalisering, kan du læse mere om vores sparringsmuligheder her.
Eace tilbyder et sundt alternativ til traditionelt tyggegummi. Nemlig et tyggegummi der udover frisk ånde, også indeholder vitaminer. Et enkelt tyggegummi indeholder 25 % af den anbefalede daglige dosis af 10 essentielle vitaminer. De to founders, Asbjørn Dencker og Ziggi Harttung, fandt et hul i markedet for tyggegummi tilbage i 2019, men processen inden lanceringen blev trukket ud i søgningen på de helt rigtige partnere. Det var nemlig af høj prioritet at finde danske samarbejdspartnere til produktionen. Tyggegummiet blev lanceret i 2020, og bliver i dag solgt i flere danske kæder såsom Matas og 7-eleven.
”Jeg tyggede også dengang meget tyggegummi og tænkte på, om man ikke kunne kombinere denne eksisterende vane med vitaminer. Det er næsten umuligt at skabe en ny sund vane, men hvis den kombineres med noget man kender og som smager godt, så gør det tingene lidt lettere” siger Asbjørn Dencker.
De to unge founders vidste fra start af, at de skulle have nogle med mere erfaring med på holdet grundet deres egen unge alder. Derfor var der fokus på at få opbygget et stærkt netværk.
”Vi samlede fra første færd et skarpt Advisory Board, der kunne hjælpe os med på vejen. Det har været en rigtig værdifuld beslutning, idet det både har givet os en masse læring og sparring, men også fordi vi har kunnet tappe ind i deres netværk, når det har været relevant,” fortæller Asbjørn Dencker.
I 2020 deltog Eace på et SPRINGBOARD® hos CONNECT Denmark (CDK). ”Vi hørte om CDK gennem en bekendt i vores netværk, og så det som en god mulighed for at få noget relevant sparring fra nogle erfarne erhvervsfolk,” fortæller Asbjørn Dencker. Han fortsætter: ”Det var både spændende og lærerigt at få sparring via CDK. Det var nogle kompetente mennesker med erfaring indenfor FMCG, som gav os nogle gode råd med på vejen.”
”I forbindelse med screening af Eace var det tydligt at opstarten af og ambitionen med Eace var ambitiøs og med høj kvalitet,” fortæller Kim Winther, Senior Business Developer, CDK.
På trods af at Eace var på et tidligt stadie, da de fik sparring hos CDK, havde de allerede omsætning og betalende kunder. Visionen var ambitiøs: at blive world wide markedsleder indenfor funktionelt tyggegummi. Det var især markedsføring, yderligere afsætning i danske kæder og internationalisering, som de to unge founders håbede på at få gode inputs til under sparringssessionen.
”Vi fik rigtig god sparring omkring, hvor vi skulle fokusere vores efforts og særligt vores salgskanaler. Det var et vigtigt råd, som vi tog med videre. Vi er siden vokset rigtig meget og er kommet relativt bredt ud i dansk retail, og begynder at få gang i nye eksport-markeder,” fortæller Asbjørn Dencker.
I dag går det stærkt fremad for virksomheden, som netop har indgået en aftale med den norske fødevarekoncern, Orkla. Orkla har købt sig ind i virksomheden, som stadig fortsætter selvstændigt. Orkla har stor viden indenfor FMCG og har erfaring med flere helsekost- og ernæringsprodukter. Derfor kan det nye medejerskab fra Orkla hjælpe Eace med at nå nye højder i deres vækstrejse.
Læs mere om dine muligheder for sparring hos os her.
Cirkulær økonomi er et begreb, som giver genlyd i samfundet i dag. Det voksende fokus på grøn omstilling og klimaforandringer gør, at vi er nødt til at tænke i nye baner, når vi driver forretning. I den proces er cirkulær økonomi et vigtigt element. Ved at understøtte transitionen til cirkulær økonomi branchespecifikt og i enkelte virksomheder, kan Danmarks CO2-udledning reduceres med 3-7 % frem til 2035, ligeledes kan BNP kan øges med op til 45 mia. kr. og der kan skabes 7.000-13.000 nye jobs (tal fra DI + Ellen MacArthur rapport for Danmark 2015).
Ifølge Cecilie Ploug Sarp, founder af Azilis Advisory, som startede sin rejse med cirkulær økonomi for ca. 20 år siden, er selve begrebet om cirkulær økonomi ikke nyt. Det nye ligger i, at vi er begyndt at få øjnene op for, hvordan tankegangen om genanvendelse og bedre ressourceudnyttelse er en vigtig faktor, når det handler om at afhjælpe de problemer, som en lineær værdikæde skaber for vores klima. Vi skal lære af naturens økosystemer og cirkulær økonomi handler netop om at udnytte ressourcer bedre ved at gentænke hele værdikædens relative indflydelse interrelationelt, såsom sourcing, design, produktion, salg og forbrug, samt post-forbrugerliv rejse. Kan vi leje i stedet for at eje? Hvad sker der, når et produkt ikke længere dur eller bliver overflødigt? Kan vi udskifte et enkelt hjul på kontorstolen og give den flere liv?
EU-kommissionen har beregnet at op til 80% af udledningerne fra et produkt fastlægges allerede i designfasen, så overvejelserne skal ind, så tidligt som muligt. Start-ups i disse tider burde være born-green, men i realiteten har få stiftere af start-ups særlig meget viden om cirkulær økonomi. Derfor er det hensigtsmæssigt at få implementeret viden om cirkulær økonomi i nystartede virksomheder på et tidligt stadie. På samme vis som man er fokuseret på fx markedsføring og salg.
”Den globale megatrend med omstilling til en cirkulær økonomi, skal gå fra teoretiserende skåltaler til et operativt, strategisk niveau. Det kræver, at alle i hele værdikæden er med, fra designeren til håndværkeren, til transportfirmaet, til genbrugspladsen, til slutbrugeren – og alt derimellem. Alle skal være med,” forklarer Cecilie Ploug Sarp.
Med til en cirkulær forretningsmodel hører der indsigt i hele værdikæden for virksomhedens produkt og services. Alt fra indflydelse på miljøet og dyrelivet til klimatryk er pensum. Det er vigtigt, at man kan redegøre for impact i hele ens værdikæde, som ret beset kan være placeret over hele kloden. Dertil betyder det, at man som virksomhed skal have stærke samarbejdskonstruktioner med sine leverandører og kunne validere deres måde at arbejde med deres impact på. En cirkulær forretningsmodel er mere krævende end mange først lige tror, hvilket også har ført til, at flere virksomheder har gjort sig skyldige i greenwashing.
”Når så vi bevæger os over til kommunikationsstrategien, så sker der ofte det, at virksomhederne i ren iver over at være kommet i gang, får brugt lige i overkanten af superlativer. Kombinerer man det med at være nye på området, hvor man sjældent har det fulde indblik i, hvor meget dokumentation, der skal til, så̊ kan man få gjort sig skyldig i greenwashing,” forklarer Cecilie Ploug Sarp.
Men det modsatte, green hushing, hvor virksomheder knap tør sige, hvad de gør for at leve op til en cirkulær forretningsmodel, er heller ikke at foretrække. Cecilie Ploug Sarp anbefaler i stedet, at man som virksomhed melder klart ud, hvilke ambitioner man har og hvordan man arbejder på løsningen. Hertil kan det være gavnligt at have en erfaren inden for området ansat, til at hjælpe med at skabe overblik over implikationerne ledelsesstrategien på området fører med sig, lægge handlingsplan, lave beregninger, skabe forankring og validitet. Ærlighed, validitet og transparens er nøglen.
Hvis du har brug for rådgivning til din virksomhed, og hvordan I kan tænke cirkulær økonomi ind i jeres forretningsmodel, er det bl.a. et af punkterne, som vores sparringspaneler kan hjælpe dig med. Læs mere om mulighederne her.
Når vi spiller hinanden gode
”Der er til mit kendskab ingen andre aktører, der år efter år tilbyder en lignende service overfor så mange startups og med adgang til et så stort professionelt medlemsnetværk. Det er ret unikt og noget som virkelig skaber værdi for de enkelte startups,” fortæller Niels Holst, CEO hos Heyfunding.
Heyfunding har kortlagt hele det danske startup-økosystem, hvor Niels Holst peger på CONNECT Denmark som værende en af de vigtigste aktører. Heyfunding er en matchmaking platform for kapitalsøgende startups og risikovillige investorer. Platformen tilbyder investor matchmaking, legatmuligheder og giver et overblik over fundingmuligheder i startup-økosystemet. Der er således fokus på at give startups en optimal funding proces.
”Heyfunding og CONNECT Denmark har nu samarbejdet i snart 2 år. Vi har sammen bevist, at vi kan skabe værdi for hinanden og jeg vil mene, at der er potentiale til at skalere samarbejdet endnu mere, så vi sammen kan hjælpe endnu flere danske startups,” forklarer Niels Holst.
Heyfunding og CONNECT Denmark deler samme mål om at hjælpe virksomheder videre på deres vækstrejser. Heyfunding arbejder meget struktureret og databaseret med matchmaking af fundingmuligheder og startups. Derfor giver det mening for dem at sende virksomheder med andre problemstillinger videre til andre i økosystemet. ”Når en af vores startups møder andre typer af udfordringer og har brug for sparring, så skaber det stor værdi for os at kunne henvise dem direkte til at deltage i et SPRINGBOARD ved CONNECT Denmark. På den måde får de adgang til konkret sparring fra nogle meget kompetente paneldeltagere,” forklarer Niels Holst.
Samarbejde skaber merværdi
Hos CONNECT Denmark er partnerskaber og samarbejde med resten af økosystemet essentielt. Der opstår netop en synergieffekt ved at arbejde sammen på tværs af virksomheder. Da Heyfunding har en bred kendskabsgrad til startup virksomheder i økosystemet og en god forståelse for, hvilke problemstillinger virksomhederne har brug for rådgivning til, er de en samarbejdspartner, som har stor værdi. ”Heyfunding er kendt for deres overblik over startup-økosystemet, der altid er spændende at tage et kig på, men Heyfunding brænder tydeligt for at udvikle hele økosystemet til fordel for alle aktører, og det er vi glade for at arbejde sammen med dem om,” tilføjer Stefan Overby Stamm.
Er du nysgerrig på, om dig og din virksomhed skal blive en del af vores netværk, så læs mere om vores muligheder her https://connectdenmark.com/giv-sparring, eller tag fat i en af vores medarbejdere her: https://connectdenmark.com/kontakt-os
Læs mere om Heyfunding og hvad de tilbyder her: https://www.heyfunding.dk/
Én vision
En vision om at udvide og blive landsdækkende. Det var dét, som Marianne Schøler havde sat sig for, da hun tilbage i 2019 deltog på et SPRINGBOARD® for at få sparring til hendes virksomhed, UngLiv.dk. Men da sparringen var overstået, var det gået op for hende, at virksomheden skulle have andre fokuspunkter. UngLiv.dk er en psykologpraksis, som har fokus på psykologhjælp til sårbare og udsatte børn og unge.
”Det er jo en hudløs ærlig sparring, man kommer til. Jeg blev opmærksom på, at jeg stadig vil have fokus på at vokse, men at det var vigtigt at prioritere kvaliteten af mit produkt og mit brand, før jeg udvider mere,” fortæller Marianne Schøler, chefpsykolog i UngLiv.dk.
Marianne beskriver et SPRINGBOARD® som: ”en afklaringsproces, hvor man som virksomhedsejer skal lade sig underkaste kritiske øjne”. Hun uddyber, at det især var panelets måde at komme med hård men konstruktiv feedback på, som hun værdsatte.
”Jeg synes helt klart, at det burde være en standardproces især for veletablerede virksomheder at komme ind forbi et SPRINGBOARD®. Det er et sundhedstjek for en virksomhed. At få eksterne til at komme med ærlig feedback kan hjælpe med at se tingene i et nyt perspektiv eller se vinkler, som man aldrig selv havde tænkt over,” forklarer Marianne Schøler.
Vigtigt at skille sig ud
Efter SPRINGBOARD®et i 2019 etablerede UngLiv.dk et Advisory Board, som skulle hjælpe virksomheden med den kvalitetssikring, der nu var sat fokus på. For Marianne Schøler gav det mening at sikre kvaliteten af produktet allerede nu, før udvidelserne til resten af landet fandt sted.
En anden vigtig pointe UngLiv.dk tog med sig var, at det er vigtigt at vise, hvordan man skiller sig ud fra andre og have fokus på, hvem ens målgruppe er. Det var derfor to ting, som var med i baghovedet under kvalitetssikringen. Herfra blev der arbejdet med digitalisering af processer samt at tage et sæt moderne briller på under produktudviklingen. Det blev for eksempel afspejlet i nye former for vidensdeling og onlinetilbud.
”Derudover hjalp panelet mig også med at kigge på vores økonomi. De gjorde det klart, hvor jeg nemt kunne optimere nogle processer og spare nogle omkostninger og også ændre min prissætning af produkterne,” forklarer Marianne Schøler.
Marianne Schøler anbefaler andre virksomheder, både startups og veletablerede virksomheder, at benytte sig af sparringen. Hun påpeger, at det er mindst lige så brugbart for veletablerede virksomheder som for startups. Selvom processen også kræver tid fra egen side i form af forberedelse af præsentation og deltagelse på dagen, understreger hun, at det var tiden værd ift. hvad hendes outcome var.
Diversitet er et begreb, som giver genlyd i samfundet i dag. Det er tydeligt, at det er et vigtigt område at tage stilling til for virksomheder i fremtiden. Der findes mange facetter af diversitet. Her er køn, nationalitet og alder blandt de mest omdiskuterede. Men en anden vigtig diversitetsgren, vi ikke må overse, er folk med handicap. Det vil Signe Hartvig stifter af Great Minority gøre op med. Hun har derfor i samarbejde med Jacob Nossell fra Enactlab S/I og Katrine Ibsen Larsen fra Dansk Handicap Forbund udviklet en bootcamp med fokus på iværksætteri for unge med handicap.
Signe Hartvig har selv et hørehandicap, og har derfor oplevet på egen hånd, hvor svært det kan være at passe ind på en arbejdsplads, hvor der ikke er taget højde for, at alle ikke er ens. Derfor valgte hun at blive iværksætter, så hun kunne styre og designe sig egen arbejdsdag og arbejdsplads.
”Det er vigtigt, at man som ung har nogle rollemodeller at blive inspireret af. Dem er der desværre virkelig få af for unge med handicap. Rollemodellerne vil være med til at motivere flere unge iværksættere med handicap,” forklarer Signe Hartvig.
Hun fortsætter: ”De unge skal se, at iværksætteri kan blive en karrierevej for dem. For når først de unge opdager hvad de kan, giver det mod til at udvikle sig og tro på at de kan skabe en forretning - og det batter ikke bare på individniveau, men også for hele Danmark.”
Bootcampen finder sted i efteråret, hvor 30 unge kommer igennem et 10 ugers skræddersyet forløb for folk med handicap. Her lærer de alt fra produktudvikling, støttemuligheder til netværksdannelse. Ifølge Signe Hartvig er det nemlig også vigtigt at have et fagligt fællesskab at kunne spare med.
Streamline idéen
”Er målet at få skabt store virksomheder, eller er målet at starte en gnist hos deltagerne for at komme i gang med at arbejde?” spørger Anette Nørgaard fra Vækstfonden. Hun sidder som en del af det sparringspanel, som Signe Hartvig har søgt sparring til bootcampen hos.
Panelet var især enige omkring, at det handler om at holde fokus. Der skal for eksempel holdes fokus på at få unge med handicap i gang med iværksætteri, men ikke også fokuseres på at få dem ind på arbejdsmarkedet. Det er to forskellige spor. Dette understreger Henrik Ingemand fra ARP-Hansen Hotel group, at han er enig i. Ifølge ham er det derudover vigtigt at huske at den personlige udvikling og den faglige kompetenceudvikling er to forskellige ting i det her program.
”Kan I ikke tage 10 personer ind i stedet for 30? For programmer med fokus på iværksætteri har jeg selv erfaret, at det ofte kræver mere end man lige regner med. Med 10 personer er det nemmere at tage bedre hånd om dem og rent faktisk udvikle dem i den rigtige retning,” påpeger Michael Ambjørn fra Rainmaking.
Panelet efterlod Signe Hartvig med mange tanker og nye idéer til bootcampen. ”Det har været stor oplevelse at møde så stærkt et panel, og jeg virkelig glad for at sparringen blev optaget på video, fordi der var mange guldkorn. Nu glæder jeg mig til at få omsat de mange gode idéer til konkrete tiltag,” udtaler Signe Hartvig.
KEY TAKEAWAYS:
Robin Eriksson og Bibi Blomqvist, begge tidligere ledende medarbejdere i Momondo, samler deletransport i storbyerne i en app - Cogo. Dermed fjernes kompleksiteten i et ekstremt fragmenteret marked og vil gøre det nemmere for forbrugere at substituere deres private bilture med diverse deletransport-operatører på markedet.
En kuffert med en million kr.
Cogos første udfordring er at skaffe flere operatører til platformen. Under paneldiskussionen blev det klart at volumen er alfa omega for at gøre et samarbejde attraktivt for operatørerne. Men hvordan får man operatører uden volumen og hvordan får man volumen uden operatører?
”Skal vi banke på døren til operatørerne og forudbetale for forbrugernes første tur – betinget af at de gør det igennem vores app?”, spurgte Kim Koldtoft, CTO hos DOMUTECH
Panelet understregede efterfølgende, at en god strategi for Cogo kan være at tage markedet bid efter bid. De kan dermed opnå en stærk position på markedet ved at divide and conquer de valgte delmål en efter en. En anden mulighed, som der kom frem, var at tilføje ”carriers”, hvor man i fællesskab med andre virksomheder laver rabat muligheder. Det kunne for eksempel være et rabatkort til Cogo, efter du har købt fem kopper kaffe hos en udvalgt café. Det vil alt andet lige gøre det mere attraktivt for forbrugerne at tilmelde sig. ”En attraktiv mulighed kunne være at lave store bulk aftaler for på den måde at få kick back aftaler og en masse publicity – og i den forbindelse lave en lang række af stærke gimmicks for at fange folks interesse ”, påpegede Palle Riismøller, direktør hos CONNECT Denmark.
Skab et sultent økosystem
Cogo har et stærkt fokus på at gøre forretningen attraktiv for operatørerne for bedre at kunne tiltrække forbrugerne. Men det blev tydeligt under paneldiskussionen, at Cogo bør prioritere alle de forskellige spillere i værdikæden for at skabe et sultent økosystem.
”Vi skal skabe et sultent økosystem for at differentiere vores value propositions til de forskellige spillere i værdikæden” Mads Middelbo, Executive Advisor & Coach.
Uden end-users er der ingen forretning. Så selvom fokus på operatørerne er vigtig, skal man huske ikke at glemme de andre spillere og den værdi de bringer.
KEY TAKEAWAYS
- Fokusér på value proposition til hele værdikæden
- Tænk i carriers - hvad kan I tilføje af added value, der gør produktet mere attraktivt
- Kill the pains - gør det mere attraktivt at købe ind på idéen
- Divide and conquer - fokusér på et mål af gangen og sørg for at gennemføre det
”Det var spændende at følge panelets diskussion og interessant at være en flue på væggen til strategiudvikling af ens egen virksomhed”, slutter Bibi Blomqvist, co-founder af Cogo, af med.
”Hope for the best, prepare for the worst”. Ordsproget forklarer, hvordan Eskild Ebbesen, tredobbelt OL-guldvinder og foredragsholder, har opnået succes. Han kender om nogen til den hårde vej til succes - og det kan man roligt sige, at han har klaret til en guldmedalje.
”For at få succes og være et talent, handler det først og fremmest om at have de fysiske og fysiologiske forudsætninger, der skal til indenfor det felt, man agerer. Derefter er det op til ens valg, handlinger og eksekveringsevne, hvorvidt man opnår den succes, man jagter” påpeger Eskild Ebbesen.
Vejen til succes i sportens verden har flere lighedstræk med iværksætterens rejse. D. 24. juni holder CONNECT Denmark et event med fokus på talenter og rollemodeller. I den forbindelse har vi taget en snak med Eskild Ebbesen og spurgt ham om tre hurtige spørgsmål. På selve dagen vil han gå mere i dybden med hans perspektiver og synsvinkler.
Hvilke kompetencer er vigtige hos en rollemodel?
Det er først og fremmest vigtigt at understrege, at en rollemodel er en, man skal lade sig inspirere af og ikke en man skal se op til. Der er stor forskel på effekten. Jeg ønsker selv at være en rollemodel, hvor andre bruger mig som inspiration til at tage bedre valg for dem selv og dermed skabe større sandsynlighed for succes på den lange bane. Jeg ønsker ikke at fremstå som en rollemodel, som andre vil kopiere. Den bedste udgave af sig selv, er ikke at være en anden.
Hvad gør man som talent, når man møder nedtur på sin vej?
At kunne overkomme nedturer er en stor del af vindermentalitet. Vindermentalitet handler ikke kun om at vinde, men om at gå efter succes i det man laver. Det er et mindset omkring, at man hele tiden kan løfte sig fra sit nuværende niveau til et bedre. Alle bliver slået af hesten af og til, men forskellen ligger i håndteringen. Det handler om at acceptere nedturen og så overveje, hvad man har lært af situationen. Optimisme og kampgejst vil lære dig at bruge nedture til fortsat læring.
Har du ét godt råd til et kommende talent?
Det er vigtigt, at man i kampen for at opnå succes også husker at stoppe op og træde et skridt tilbage. Det er selvfølgelig essentielt at knokle og give den gas, men hvis du ikke husker at reflektere over måden at gøre det på, kan du risikere at overse muligheder. Husk derfor at se tingene udefra, hvilket et netværk eller en person som kigger dig over skulderen, kan hjælpe med. Det giver dig mulighed for endnu større udvikling, når du knokler videre mod målet.
Tilmeld dig vores event her.
UPLIFTING SUSTAINABLITY WITHIN CITIES AND COMMUNITIES
Skipit is on a mission to allow everyone to ‘travel like a local’. Their belief is that if we are to create more sustainable cities and communities, we need to make it easier for everyone to use more environmental-friendly transportation, whilst exploring the different areas of a city.
To achieve their mission of allowing everyone to ‘travel like a local’, they have developed two key services: 1) ‘Skipit Travel’- A cross-border digital card that facilitates the payment of public transport in multiple cities. Combined with a city-based journey planner, transport maps, and added information. 2) ‘Skipit Local’- A personalized inspiration feed that connects the community with local businesses and neighborhoods based on the interest of the members.
They are still in early development and therefore, needed sparring on their business model. They attempted to find the product-market fit that allows them to upscale and generate revenue that will entice investment.
KEEPING FOCUS DURING EARLY DAYS OF DEVELOPMENT
The panel session made it clear that SkipIt needs to understand its’ core priorities. When establishing a company, it can be challenging for founders to identify their focus and priorities. Many topics are new and many questions unanswered. Therefore, founders will often think about finding solutions to everything at the same time. The panel recommended to figure out, what issues will add the most value to be fixed first.
“It is important that you firstly figure out your current priorities. What are the competitive advantages you offer and focus on those. Also, you need to be able to show a demo of the app in order to be able to attract investors, therefore, you need to focus on delivering a demo to showcase,” Mads Middelboe from Leadmore.
Focus is also essential in order to get the branding right from the beginning. Communicating your product and explaining what value it adds will make it easier to appeal to both investors and new customers. Conor Clancy, co-founder of SkipIt, was happy to get feedback on the product and receive ideas for possible opportunities for the future.
"It was so great to get advice from such experienced individuals within various industries, we really valued the input," Conor Clancy, CEO and co-founder of SkipIt.
- In terms of branding, it is important to get the story right. Keep the focus on the added value to customers and the product advantages compared to competitors
- When offering an app, it is critical to minimize the process from downloading the app to being able to use it. A lot of potential customers leave during the registration process
- Think about partnerships. In this context, it makes sense to partner with local tourist information offices or local transportation companies in every city. That will offer more suitable solutions and further options
- Consider advertising strategically. In this app, tourist attractions could pay for advertisement, as it is shown to tourists who are looking for places to visit. In this way, the advertising will be more relevant for customers entering the app
Ring endelig til os - alle hverdage mellem 9.00 - 16.00: